Dr Colić maske za lice - uporedna recenzija


Danas za vas imam uporednu recenziju dve Dr Colić maske za lice koje me već dugo privlače sa polica drogerija. Ni sama ne znam zašto ih ranije nisam probala ali kada sam pročitala post na blogu In relationship with beauty znala sam da neću još dugo odolevati u svojoj nameri. Tako je i bilo :)


Za početak ću reći par stvari koje su zajedničke za obe maske koje sam koristila dok ćete dole, nešto kasnije pročitati i moje utiske. Maske dolaze već iskorojene u kesici, i podsećaju me na jednu veliku vlažnu maramicu sa rupama za oči, nos i usta. Dakle, maske su već (prilično) natopljene koncetratom koji će vam stajati na licu narednih 15 ili 20 minuta, zavisno od maske. Tih 15, 20 minuta koliko je potrebno da maska obavi svoj posao je sasvim dovoljno da se opustite, isključite i priuštite sebi mini spa odmor u toplini svog doma. Takođe, dovoljno su velike čak i za mušku glavu tako da nema šanse da nekome ne odgovaraju, bar po veličini.

Ono što mi se možda čak najviše sviđa je da nema nereda oko vas jer masku nije potrebno skidati nekom specijalnom metodom niti se umivati već je samo po završetku baciti u kantu. Nema nereda, umrljane kose ili kupatila. Maska se potom samo utrlja u kožu. Nekoliko minuta će vam koža biti malo lepljiva dok se koncentret ne upije sasvim. Po potrebi možete namazati kremu za lice koju inače koristite, nakon završenog "tretmana".

 Prva maska koju sam imala prilike da isprobam je upravo ova roza koju vidite, maska za revitalizaciju kože.

"Dr Colić Beauty Therapy maska sa koncentratom za revitalizaciju trenutno oporavlja kožu od stresa i umora i vraća joj blistav izgled. Preporučuje se osobama čija koža ima umoran izgled i boju, što je najčešće posledica povećane fizičke i mentalne aktivnosti ili nepravilnog dnevno-noćnog ritma." su reči proizvođača a ja se slažem da nam je usled napornog tempa života svima sa vremena na vreme potrebna ovakva jedna maska. 

 Maska sadrži sastojke prirodnog hidrirajućeg faktora sadržanog u koži (NMF), kao i jone kalijuma, magnezijuma, laktata i uree. Ovi aktivni sastojci dubinski revitalizuju kožu lica, snažno ishranjuju kožu i vraćaju svežinu. Nakon tretmana, koža izgleda odmorno, hidrirano i dobija zdravu boju i sjaj.

Neke velike promene na koži nisam uspela da primetim osim što mi je ovo bilo jedno sasvim novo i pozitivno iskustvo. Maska blago i prijatno hladi kožu a na kraju ju je potrebno umasirati u kožu. Ovde dolazimo do izuzetnog dela!!! Zamislite sada kako toplim jagodicama prstiju masirate još rashlađenu kožu. Jako prijatan osećaj i neverovatno iskustvo, zaista. Naposletku, koža je nežna i mekana, a što je najbitnije dubinski hidrirana i nahranjena tako da mi nije bila neohodna krema za lice koju inače koristim. Ja sam o ovome mogla samo da maštam.


Sledeća na redu je bila maska za hidrataciju kože sa morskim algama.

"Dr Colić Beauty Therapy maska sa morskim algama pojačava sposobnost kože da zadržava vlažnost, i posebno je pogodna za suvu, osetljivu i zrelu kožu.
Hranljivi sastojci iz morskih algi imaju veliku moć vezivanja vode, pa na taj način koži obezbeđuju potrebnu dubinsku hidrataciju. Nadoknađivanjem vlažnosti maska štiti kožu od prevremenog starenja i neprijatnog osećaja suvoće". Nisam imala razlog da ne verujem rečima proizvođača, baš naprotiv...mojoj koži je upravo trebalo nešto ovakvo.

Alge rastu u morskoj vodi, životnoj sredini koja pruža bogat izvor minerala i oligoelemenata. Ovi hranljivi sastojci iz algi imaju veliku sposobnost vezivanja vode, što ovu masku čini idealnom za kožu kojoj je potrebna dodatna hidratacija. A hidratacija je jedan od najvažnijih koraka do lepog tena. Dubinski nadoknađena vlažnost štiti našu kožu prevremenog starenja a koža dubinski dobija gladak, mekan i svež izgled.

Utisak i sa ovom maskom je potpuno identičan kao sa prethodnom. Osim prijatnosti, mekane, nežne i hidrirane kože nikakvih neprijatnih osećaja nisam imala. Sve preporuke za obe maske.


Ono što me zapravo zbunjuje je cena ove maske. Na sajtu Dr Colić kozmetike (gde ih možete i poručiti) sam videla da maske koštaju 349 dinara dok im je cena na sniženju od 20 % 279 dinara. Ja sam svoju platila 219 dinara u Dm-u takođe na sniženju ali razlika u ceni je i više nego očigledna. Pitam se, zar cena ne bi trebala da je najpristupačnija ako kupujemo direktno od proizvođača?!

Cena je ujedno i jedina zamerka koju sam našla za ovaj proizvod. Jeste nešto veća ali smatram da je ova maska jedinstvena i vredna. Toliko da želim doživotne zalihe :)

Imate li vi iskustva sa Dr Colić maskama ili njihovom kozmetikom uopšte?



No comments