Dentamax - za blistav osmeh


Sećate se onog smart posta kada smo pričali o zdravlju zuba, kako da pravilno održavate usnu duplju i perete zube? Ako ste ga slučajno propustili, možete ga pročitati OVDE a danas za vas imamo mali dodatak na istu temu. 
Naime, pre nekog vremena smo od Dentamax firme koja je zvanični uvoznik TePe proizvoda zajedno sa par koleginica dobile na testiranje neke proizvode iz njihovog asortimana pa će današnji post zapravo biti neka vrsta vodiča. TePe proizvodi su već 9 godina prisutni na našem tržištu kao garant kvalitetne i sveobuhvatne oralne higijene. Od skoro ih možete pratiti preko njihove facebook stranice gde nas skoro svakodnevno obaveštavaju o novitetima iz ove sfere kao i preko zvaničnog sajta www.dentamax.rs gde se možete upoznati sa proizvodima kao i cenama, pročitati mnoge korisne savete a takođe i poručiti proizvode online.



Za početak, krenućemo od četkica za zube kojih zaista ima veliki izbor. Od onih sa izduženom glavom sa aktivnim vrhom za povećanje pristupa u teško dostupnim mestima, preko Suprime koje imaju vlakna u dva reda, Select, za decu, mlade i odrasle, za one sa malom usnom dupljom, sa osetljivim desnima, osobe koje imaju proteze ili nakon operacija, zaista ima za svakoga po nešto. Proizvode se u više veličina i sa različitim varijantama mekoće.

Posebna pažnja je poklonjena interdentalnim četkicama koje stižu na teško dostupna mesta što me posebno raduje jer sam jedna od tih. Svi koji imaju teskobu u vilici a samim tim između zuba znaju kakav je to problem. Takođe, za osobe za protetskim radovima, fiksnim ili parcijalnim protezama kojima je otežano održavanje higijene ali itekako bitno i važno. Uz to, naravno, neizostavni gelovi sa fluorom kako bi pravila higijene bila ispoštovana a svi međuprostori obezbeđeni i zaštićeni od karijesa. Pakovanja su od po 6 ili 8 komada u različitim bojama.


Zatim, poseban akcenat na interdentalnim četkicama Angel (od 0,4-0,8 mm) u različitim bojama u pakovanju od po 6 komada. To su specijalne četkice za teže dostupna mesta ali sa dugačkom drškom.


Ostatak asortimana se svodi na interdentalni gel koji sam malopre pomenula i gingival gel uz upotrebu interdentalnih četkica, konac za čišćenje zuba, mostova i implanta, čistač jezika, plastične i drvene čačkalice bez i sa fluorom, postolja za interdentalne četkice, zatim futrola za četkice i zaštitne kapice. I za kraj moram da pomenem meni dva omiljena proizvoda: mini flosser, fiksni držači konca vrlo jednostavan za upotrebu, mali i lako prenosiv (2 i 3 slika dole), i tablete za kontrolu plaka, ljubičaste boje koje nam nakon žvakanja otkrivaju gde nam zubi nisu dobro oprani i gde moramo pojačati higijenu (slika ispod).


Većinu proizvoda iz TePe asortimana sam isprobala lično kao i članovi moje porodice i s obzirom da smo veoma zadovoljni rado vam ih preporučujem. A njima se zahvaljujem :)

TePe proizvode za sada možete kupiti u apoteci Zormont ( ul. Marka Oreškovića 27, ugao sa ul. Dimitrija Tucovića), u Lilly objektima kao i preko njihovog sajta (link gore u tekstu).

Sada kada smo stigli do kraja, želim od vas da čujem kojim proizvodima negujete zube i održavate higijenu i koristite li dodatna sredstva?
I ne zaboravite...higijena je pola zdravlja!!!


No comments