SAOPŠTENJE ZA ČITATELJKE i sve one koji se tako osećaju

Drage naše,
u duhu skorašnjih, tj. sinoćnih događaja imamo potrebu da sa vama podelimo naš novonastali problem. Smatramo da svima dugujemo objašnjenje pa vam se obraćamo ovim putem.

Naime, sinoć kada sam stigla sa posla sačekalo me je jedno neprijatno iznenađenje kome sam lično ja uzrok, zato sve ovo i pišem. Do problema je došlo zato što sam sa bloga Lene Novitz bez njene dozvole a sve na početku našeg blogovanja, pozajmila, prepisala ili kako već par rečenica, naravno tada još uvek ne znajući ko je ko u blogosferi. Sadržaj se odnosi na karticu kontakt. Sve što je tamo pisalo, piše i na većini drugih blogova, no greška je učinjena. Na to sam potpuno zaboravila jer i sada smatram da tu karticu kontakt retko ko čita. Da je drugačije, naravno da bih sadržaj promenila i samim tim problema ne bi ni bilo.

Istog momenta sam Leni sinoć poslala mail IZVINJENJA i sadržaj potpuno uklonila sa našeg bloga. Više od toga nisam mogla da učinim sve i da sam htela. To je bio nenameran propust, greška, bez cilja da bilo koga povredi, uvredi itd. tim pre što Lenin blog već dugo čitam i volim.
Lena mi je potom odgovorila, da je izvinjenje iskreno prihvatila a meni je zaista jako žao što je do toga uopšte došlo. (Lidija)


Nas dve smo sestre(od strica) i u blogovanje smo ušle iskreno i otvorenog srca, kakve i jesmo, bez namere da bilo koga povredimo, uvredimo ili bilo šta slično. Ni u najluđem snu nismo mogle zamisliti da će se nešto ovako desiti.
Želele smo da se oprobamo u pisanju kao i u komunikaciji sa drugima, razmeni iskustava ne samo u sferi kozmetike nego i životnih. Blog uređujemo i pišemo same jer nam to pričinjava zadovoljstvo. Dakle, nemamo sponzore niti bilo ko stoji iza nas osim naših najbližih koji nam daju podstrek i potporu da istrajemo u tome što radimo. Takođe, nemamo profit od pisanja bloga.
Naše recenzije imaju za poentu da prenesu drugima naše iskustvo o nekom proizvodu, bilo ono dobro ili loše, zavisno od ličnog utiska.
Zatim, fotografije koje postavljamo na svaki post su naše lične, iako nismo profesionalni fotografi trudimo se da budu što bolje i verno prikažu predmet slikanja. U slučajevima kada se koristimo fotografijama sa interneta, to i napišemo.

A onda nas je kasno sinoć sačekalo još jedno neprijatnije iznenađenje kada nam se obratila Vedrana Branković koja stoji ispred SBB organizacije  i to rečima..."da krađa prođe nekažnjeno". Optužene smo za najtežu krađu, kršenje autorskih i ne znam kakvih prava, citiraju se zakoni itd a sve u cilju ukidanja članstva u SBB grupi. Nismo sigurne da li je Lena to zahtevala ili se persona V.B. sama umešala da odbrani koleginicu, ali to sad nije ni bitno. Mi nismo vršile atak ni na koga, ovde smo iz prijateljskih pobuda i tako će ostati zauvek.
Naravno da smo baner odmah uklonile jer nam ne pada na pamet da ni sekundu duže budemo članovi jedne takve organizacije.

Od danas naši postovi neće se reklamirati na SBB facebook strani!

I pored sve krivice koju smo preuzele na sebe jer smo same doprinele tome, smatramo da je nama naneta višestruko veća šteta nego ona koju smo mi naneli Leni preuzevši nekoliko njenih rečenica.

I sada dolazimo do najbitnijeg! Sve nas je ovo navelo na razmišljanje o sledećem...
  • Da li svako od nas treba da juri sadržaj svojih rečenica po internetu?
  • Kakva su naša autorska prava?
  • Na koji način kršimo autorska prava?
  • Ko sebi daje za pravo uzima vlast u svoje ruke i nekog učlani ili isčlani iz grupe?
  • Ko sebi daje za pravo da bilo koga optužuje? (ovde NE mislim na Lenu)
  • Da li je neko od nas izmislio toplu vodu što se tiče pisanja po blogu?
  • Koju širinu mi imamo u pisanju pominjući imena kojekakvih brendova, pišući svoje utiske o njima čak i kada nisu pozitivni?
Naša je greška što se ovim pitanjima nismo pozabavili ranije...

Hvala na pažnji i čitanju!
Nadamo se da je bar neko od vas spoznao kvalitet i pozitivnost našeg pisanja postova i da će ostati uz nas...

Razmislite o ovome što smo napisale i objektivno sagledajte situaciju. Jako bismo volele kada bi ostavile komentar, kakav god on bio, pozitivan ili negativan, značilo bi nam jako!
Takođe, ako smo ikada ikoga uvredile, bilo čime, ili je doživeo od nas neku neprijatnost, da nam to napišete.Mislimo i na koleginice i na čitateljke.

Osećamo se povređene i nepravedno izvrgnute ruglu. Da smo krive, jesmo, ali ne toliko koliko se to prestavlja. Čini nam se da je ova priča preveličana i da je otišla predaleko...
Takođe iskreno se nadam da sve ovo nema dublju pozadinu.

Stay gorgeous! Lidija i Tanja

No comments