AURA Color Off odstranjivači laka za nokte


U poslednje vreme često nosim tamnije lakove, valjda zato što je zima i što su mi nokti trenutno kratki. O tome koliko je nekad teško skinuti tamni lak a ne umazati prste, neću da vam pričam, pa vas tako neću ni ubeđivati da je dobar skidač laka za nokte must have jedne zaljubljenice u nokte.


Danas vam predstavljamo COLOR OFF uljane odstranjivače laka koji nam dolaze iz AURE. U prodaji postoje dve varijante a to su:

  • Uljani odstranjivač laka sa acetonom, namenjen skidanju laka sa prirodnih noktiju

  • Uljani odstranjivač laka bez acetona, namenjen skidanju laka sa nadogradnje.

Želim da vam napomenen da recenziju pišem iz ugla nekoga ko je do sada za skidanje laka sa noktiju koristio čist aceton. Iako mi to nikad nije napravilo bilo kakav problem sa noktima ili pokvarilo nadogradnju, u poslednje vreme sam sve više želela da probam neki blaži skidač, jer stvarno nema potrebe za toliko agresivnim metodama.

Skidači lakova dolaze u lepo dizajniranim belo/roze plastičnim bočicama. Urađene su od čvrste plastike koje uspešno štite aceton od sunčevih zraka. Zašto je ovo bitno? Zato što ukoliko izložite aceton sunčevoj svetlosti, doći će do hemijske reakcije i nastaće alkohol.
Poklopac se odvrće od bočice, što sa jedne strane nije praktično jer se mora stalno otvarati, zatvarati (farmaceut u meni ne može da dozvoli da „reagens boca“ ostane otvorena). Idealna za kućne uslove bi bila pumpica koja bi omogućila jednostavnije nanošenje skidača na vaticu. S druge strane, poklopac čvrsto zatvara bočicu, pa ne morate da brinete ako planirate da nosite odstranjivač na put. Ne  znam za vas, ali ja sam odustala od nošenja acetona na put, jer se svaki put priča završavala isto- aceton bi se prosuo po odeći. Bočice ovog acetona sam mučkala, okretala i kap nije izašla. Od mene veliki plus! Kada smo već kod putovanja, još jedna dobra stvar vezana za ove odstranjivače laka je da dolaze u dve militraže: veće pakovanje od 100 ml da vam stoji kod kuće i manje pakovanje od 50 ml da ponesete na put, ostavite na poslu ili kod dragog. Oguljen lak nije lepo videti.
Što se tiče sastava, pored supstanci koje rastvaraju lak sa nokta, ovi skidači sadrže i negujuća ulja: bademovo koje hrani kožu oko nokta i zanoktice i ricinusovo koje takođe neguje nokat ali i ubrzava njegov rast.
 
COLLOROFF uljani odstranjivač laka za nokte BEZ ACETONA




Kao što sam već rekla, uljani skidač laka bez acetona namenjen je skidanju laka sa „veštačkih“ noktiju, bilo da je u pitanju klasična nagodgradnja, gel ili gel lak.


Budući da ne sadrži aceton, ima nešto višu koncentraciju etil-acetata, takođe efikasnog u skidanju laka. Pak, miris je malo jači, hemijski, koji nije potpuno maskiram prijatnom aromom jagode. Što se efikasnosti tiče, sasvim dobro skida lak (nekih svetlijih nijansi, jer su manje šanse da umažete i prste), top coat, za skidanje tekturalnog laka biste morali malo da se potrudite, a za skidanje šljokica neophodno je da natopite vaticu i umotate prst u foliju.  


Mislim da nema potrebe da vam navodim da ovaj skidač možete da koristite i na prirodnim noktima, da mu je ova posebna namena dodeljena jer aceton može da ošteti gel.



COLLOROFF uljani odstranjivač laka za nokte SA ACETONOM




Moj definitivni favorit! Uljani skidač laka sa acetonom namenjen je skidanju laka sa prirodnih noktiju.



Ovaj odstranjivač sadrži aceton, pa je zbog toga malo efikasniji od prethodnog. Niže koncentracije acetona i etil-acetata  zajedno efikasno uklanjaju lak sa noktiju, a miris hemije je uspešno zamaskiran prijatnom aromom kivija. Sa ovim skidačem lako ćete skinuti običan lak, teksturalni takođe, čak i šljokice bez folija ukoliko se malo potrudite.


Još jednu stvar moram da napomenem: kada sam skidala šljokice sa čistim acetonom i folijom, dešavalo se da se koža ispod folije upari i smežura, što nikako nije dobro ako želite da imate zdrave  nokte. Sa ovim skidačima se to nije dešavalo, zahvaljujući negujućim uljima koja sadrži.


Nakon skidanja laka, nokat ostaje sjajan i gladak i ne preterano mastan. Nisam pokušavala da odmah nakon skidanja laka namažem novi, već uvek prethodno operem ruke. Ipak je reč o uljanom odstranjivaču laka.


Ovi lakovi mogu se kupiti u drogerijama širom Srbije (Lilly i DM) ili u lokalnim parfimerijama koje drže AURA proizvode. Cena je179 rsd za 100 ml i 109 rsd za 50 ml.


Kada sumiram utiske izdvojila bih:
  • Dobra efikasnost u skidanju laka sa noktiju
  • Negujuća formulacija sa bademovim i ricinusovim uljem
  • Prijatan miris kivija i malo blaži jagode
  • Simpatično pakovanje
  • Dve različite mililitraže
  • Povoljna cena i lako dostupni

Da li ste probale ove odstranjivače laka za nokte? Koji je vaš omiljeni?

* Zahvaljujemo se AURA kompaniji na ukazanom poverenju i proizvodu koji nam je dat na recenziju 

No comments