Essence mini new in + makeup look


Iako sam više puta rekla da ću odoleti "niskim strastima" i kupovati nešto samo zbog slatke ambalaže a ne iz potrebe, evo ovim primerom sam demantovala sebe i svoju novu odluku. U suštini, polako sam počela da menjam navike, i dosta dobro mi ide pa ovaj mali izlet neću shvatiti tragično. Nekada zaista redi dati sebi malo oduška, poprvalja raspoloženje. Da ne dužim dalje, prelazimo na novitete.1. Krećem od Lash princess maskare zato što sam nju tako dugo čekala. Kada sam je videla kod blogokoleginica iz Hrvatske toliko sam se oduševila da nisam mogla da dočekam da ta kolekcija stigne i kod nas. Maskara je stvarno dobra kako sam i čula ali sam se još jednom uverila u pravilo da svakome stoji drugačije. Naravno, to zavisi od kvaliteta naših trepavica. Sve u svemu sam zadovoljna, maskara lepo rasčešljava i izdužuje trepavice ali se volumen postiže tek iz 2 ili 3 sloja. Formula je ređa ali taman kakva treba da bude (ne otežava dodatno trepavice), a četkica je neobična, u obliku kobre. Maskara sadrži 6 gr. i košta nešto više od 400 dinara.
Tanja sa bloga Velike sitnice je napisala jako lepu recenziju za ovu maskaru, možete je pročitati OVDE.

2. Gel eyepencil je još jedan novitet na policama Essence stalka, bar sam ga ja skoro spazila. Ovo bi trebalo da je vodootporni gel krejon ali ja nažalost nisam potpuno zadovoljna ovim proizvodom. Formula je prilično suva i to je ono što me je razočaralo, ne klizi po kapku već onako zapinje čime je otežano nanošenje ravne, precizne linije. Takođe, ne ostaje na waterline-u. Ono čime sam zadovoljna je pigmentacija koja je odlična i trajnsot na kapku. Takođe se ne preslikava, što je još jedan plus. Moj je u sivoj nijansi #05 gunmetal, ima 0,57 gr. i košta oko 300 dinara. Ne bih ga kupila opet za razliku od maskare.

3. Essence Come to Town kremasto rumenilo sam videla kod Željke na blogu i oduševila se. Kasnije me je ona povela u kupovinu pa sad i ja uživam u njemu. Nijansa je #02 wrapper in pink i malo je reći da sam oduševljena. Iako na prvi pogled izgleda jarko roza, zapravo je slabije pigmentacije pa se lako može nadograđivati zavisno koji intezitet nijanse želimo. Budite sigurni da ne možete preterati i izgledati kao klovn sa ovim rumenilom na obrazima. Prijatno je i mekano pod prstima, ja ga nanosim prstima lagano razmazujući i tapkajuči po obrazima. Naravno, vodite računa da stavljate kremasto rumenilo uvek na tečnu podlogu. 
Rumenilo sadrži 6 gr. i košta oko 350 dinara a lepu, detaljnu recenziju možete pročitati na blogu In relationship with beauty. 

4. XXXL longlasting lipgloss sa mat efektom sam dobila od Jelene sa bloga Dressing case koja je bila ubeđena da će mi ova nijansa savršeno pristajati i bila je u pravu. Ovaj mat tečni ruž za usne jako podseća na Nyx mat karmin, čak je i nijansa skoro identična nijansi Istanbul koju imam. Kremaste i lagane formule se lako nanosi i za par minuta se osuši pa poprimi tu, pa više polu-mat završnicu. Trajnost mu je par sati (2-3 u mom slučaju) i ne isušuje usne u nekoj većoj meri. Moj je u nijansi #05 velvet rose i sadrži 4,5 gr. Nisam sigurna za cenu ali mi se čini da je oko 300 dinara koliko se kreću i ostali njihovi sjajevi. Hvala Jeco!

*U Dm-u je u toku sniženje na odabrane Essnce proizvode pa pogledajte


Ove dve Essence senke sa kupila ranije ali vam ih nisam pokazala. Bile su na nekom sniženju a nijanse su 100 % moje pa sam rešila da ih kupim. Jedno je iz 3D kolekcije (levo) u nijansi #08 irresistible vanilla late, iz dva dela, dok je ovo drugo sa metalik efektom (desno) u nijansi #77 sandy says hello. Pigmentacija im je solidna  ali uz pomoć baze za oči može da se izvuče maksimum. Trajnost im je prosečna za ovaj drogerijski rang, oko 4h kada počinju polako da blede.
*Kremasto rumenilo, gel krejon, mat ruž za usne, 3D senka (svetlija pa tamnija nijansa), metalik senka

Za kraj sam vam pripremila jedan Essence makeup look kako biste lakše stekle utisak o ovim proizvodima.

*Na očima: maskara i gel krejon, na obrazima kremasto rumenilo a na usnama mat sjaj

 Kako vam se sviđaju moji noviteti? Imate li iskustva sa nekim od ovih dekorativnih stvarčica?