Nega masne, problematične kože- by Tanja

Lice je deo tela kojem mogu slobodno da kažem posvećujemo najviše pažnje kada je nega u pitanju. Najviše novca trošimo na gelove za umivanje, razne losione, kremice, pudere i sve ostalo što dolazi u dodir sa kožom lica. Iako još uvek ne moram da brinem o starenju (bar se nadam :) ), imam problematičnu kožu koju je potrebno negovati i održavati čistom, kako ne bih sebi napravila joč veći problem. Evo kako ja to radim, ovo je nova rutina i trentno sam zadovoljna.Počeću od večeri.

Za početak skidam šminku sa očiju pomoću Eucerinovog DermatoCLEAN dvofaznog losiona za skidanje vodootporne šminke.
Da se primetiti da se ja nisam baš pridržavala pravila mučkanja O:)


U poslednje vreme koristim vodootpornu maskaru, pa mi je i bilo potrebno efikasno sredstvo za skidanje šminke oko očiju. Ovo dvofazno sredstvo je oftalmološki ispitano i pogodno je za osobe koje nose kontaktna sočiva. Veoma je lagano i što je najvažnije u par poteza skinem sve sa očiju.
Pre upotrebe je neophodno dobro promućkati losion, da bi vam se vodena i masna faza podjednako trošile, a naravno i efikasno čistila šminka.

Nakon toga se umivam BALEINOM penom za umivanje o kojoj sam pisala ovde. Kožu brišem papirnim ubrusom, nikad ne koristim peškir, jer smatram da je ovo još jedan način da se spreči nepotrebno prenošenje bakterija, koje se mogu razmnožavati u vlažnom peškiru.

Zeleno kao asocijacija na svežinu. 


Zatim toniziram lice DermoPURIFYER* tonikom koji sadrži mlečnu kiselinu koja je komedolitik, keratolitik i vraća koži prirodnu kiselost i jedno je štiti od bakterija.
Ovaj tonik sadrži male količine alkohola, što može biti mali nedostatak. Ono što najviše volim kod njega, osim što lepo dodatno očisti lice i ne ostavlja osećaj zatezanja na koži, je svež miris.
*Cela DermoPURYFIER linija je linija namenjena masnoj i problematičnoj koži i svi aktivni sastojci rešavaju određen problem koji vodi do nastanka akni i bubuljica.


Kada sam sa čišćenjem završila, prelazim na negu. Tu imam više varijanti, odnosno više kremica. U opticaju su La Roche Posay EFFACLAR MAT, Eucerin DermoPURIFYER noćna kremu i koncentrat. Kad koju biram, nema pravila.Na problematična mesta stavljam suspenziju koju mi je propisao dermatolog. 
I sada sledi najvažniji i moj najomiljeniji deo rutine- SPAVANJE. ;)
Kada se probudim, umivam se, toniziram lice, mažem LRP (ovde nema drugog izbora) i zatim sledi moja make up rutina, o kojoj ću neki drugi dan. :)

Kao što vidite- moja nega prati 3 osnovna koraka čišćenja lica
    1. Skidanje šminke
    2. Pranje lica gelom
    3. Toniziranje
Ovo i vrapci na grani znaju, ali nije na odmet da ponovimo- KOŽA MORA BITI ČISTA da bi mogla slobodno da diše i da bi bilo koja krema mogla da deluje i ispolji željeni efekat na koži,  zato korak čišćenja ne preskačite! 

Šta vi koristite za negu? Ako imate nešto čime ste zadovoljne, pišite, volela bih da čujem i vaša iskustva. :)

Stay gorgeous! Tanja