Happy birthday Essence!

Essence ove godine slavi 15. rođendan! Woohoo! Iako se čini kao mladi brend, Essence je zakoračio u ozbiljne godine pa nas tako iz sezone u sezonu obraduje novim beauty trendovima. Kada pomislim na Essence čini se kao da sam ga prerasla jer odavno već nisam tinejdžerka ali se svaki put zaustavim pored stalka jer mi svaki put iznova neki novitet privuče pažnju.



Od noviteta predviđenih za ovo proleće leto, u nastavku pogledajte koji su se to našli u mom makeup neseseru.

Kao najzanimljivija, izdvojila se My must haves paleta sa 4 refil senke. Naše je samo da izaberemo između 20 senki i poređamo ih u praznu paletu čime dobijamo jedinstvenu, personalizovanu paletu skrojenu po našoj meri. Zar ovo nije sjajna ideja? Znam da nije epohalno otkriće u beauty svetu jer neki brendovi već dugo vremena praktijuju ovakvu mogućnost izbora ali je novitet u drogerijskom rangu ako se ne varam.


Moja paleta sadrži sledeće 4 senke: 05 cotton candy, biserno ružičastu, 08 peach-party kao breskvasto zlatnu senku, obe su šimeraste. Zatim 12 want a mint?, mint senku satenskog finiša i 18 black as a berry, najpigmentovaniju od sve četiri. Nazivi senki su odgovarajući bojama a sve sadrže po 1,7 gr. Paleta je izrađena od čvrste plastike a senke se u nju dodaju pomoću klik mehanizma. Senke su pod prstima meke a pigmentacija je očekivana, ona na koju smo navikle kada je Essence u pitanju.


Priznaćete da su Essence maskare svima omiljene pa tako i meni. Ponuda je obogaćena sa čak 3 nova primerka od kojih imam Volume Stylist 18 h Curl & Hold koja obećava dugotrajni volumen i uvijenost zahvaljujući specijalnom mikro-vosku. Formula je kremasta a slojevi mogu da se nadograđuju bez toga da se trepavice slepe. Četkica je odlična, zakrivljena, lepo rasčešljava trepuške. Iz drugog ili trećeg sloja se dobije full efekat a trepavice i dalje ostanu mekane i elastične. Odlična, kao i većina Essence maskara.


  
Shine, shine, shine lipgloss, sjaj neverovatne pigmentacije u nijansi 13 red carpet starlet. Izuzetno je prijatan na usnama ali ni malo lepljiv kao drugi sjajevi. Daje mokar izgled usana što je ove sezone vrlo trendy. Trajnost je duža nego kod standardnih sjajeva a mogućnost izbora je 12 nijansi. U tonu sa sjajem, tu je lak za nokte u nijansi  92 red carpet?, klasična crvena nijansa iz gel linije. Čak je jedan sloj dovoljan za potpunu pokrivenost, četkica je široka, uobičajena za Essence lakove, savršena. Međutim, u pogledu trajnosti nisam zadovoljna. Dva dana je maksimum koliko mi izdrže na noktima.




Glow & Care luminous polish je nova linija lakova za nokte koja ih istovremeno ojačava i neguje jer u svom sastavu sadrži kukui ulje. Ovaj lak je dostupan u četiri nijanse sa svetlucajućim efektom. A moj je u nijansi 05 love and care. Prelepo izgleda na noktima zahvaljujući tom bisernom efektu. Ali, kao što već rekoh, trajnost mu nije jača strana, nažalost.


Kako vam se sviđaju moji Essence noviteti? A ja se zahvaljujem Essence timu na ukazanom poverenju!










No comments