Korres showergel vanilla cinnamon & lip butter stick

Obično nisam previše zahtevna kada su gelovi za tuširanje u pitanju. Bitno je samo da mi ne isušuju kožu i da su prijatnog mirisa koji mi prija.



Kao što verovatno već znate Korres proizvodi se ne prodaju kod nas. To je Grčki brend a reč je o prirodnoj kozmetici koja je prijatelj ne samo kože već i čovekove okoline. Dakle, eko-friendly kozmetika gde su pažljivo uzgajani i birani sastojci za proizvode, tekture proizvoda su nežne i mirisne a proizvodi se ne testiraju na životinjama. Njihovi proizvodi ne sadrže parabene, sintetičke boje, mineralna ulja, silikone, alkohol....U Grčkoj, ova kozmetika nije ni preterano skupa ali ni prejeftina a može se naći po parfimerijama i apotekama. Asortitam proizvoda je širok i možete ga pogledati OVDE  a ukoliko niste upoznati imaju proizvode za negu lica, tela, kose kao i zaštitu od sunca, makeup i liniju za muškarce. Kada budete putovali na letovanje preporučujem da probate.


Korres gel vanila cimet  dolazi u uzanoj duguljastoj bočici od čvrste plastike koja sadrži 250 ml. proizvoda. Iako je bočica lepog dizajna nije naročito praktična kada treba iscediti poslednje mililitre iz nje. Ali, ono što mi se posebno dopada kod ovog gela je što ne isušuje kožu ali i miris, zimski, topao, na medena srca. Onaj koji će vam zagrejati čula i opustiti mišiće hladne zimske noći. Nanesen na kožu pod mlazom tople vode miris dobija na raskoši. Nota koja dominira je cimet dok se vanila oseća u tragovima. Gel fino peni i lako se ispira sa tela ne ostavljajući sloj na koži. Ono što me je razočaralo je što se miris ne zadržava dugo na koži.

U Korres asortimanu postoji mleko za telo istog mirisa  a Jovanka je pisala o ovom setu OVDE gde možete pročitati i njene utiske.

Sastav: Aqua/ Water/ Eau, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Cocoyl Isethionate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Acrylates Copolymer, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Althaea Offcinalis Root Extract, Arginine, Beheneth-10, Benzyl Alcohol, Castoryl Maleate, Cetyl Palmitate, Cinnamal, Eugenol, Glyceryl Stearate, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Helichrysum Arenarium Flower Extract, Hydrogenated Castor Oil, Hydrolyzed Wheat Gluten, Imidazolidinyl Urea, Lactic Acid, Limonene, Parfum (Fragrance), Phenoxyethanol, Polyquaternium-7, Potassium Sorbate, Sodium Chloride, Sodium Dehydroacetate, Sodium Gluconate, Tocopherol. 


Sledeći na redu je Mandarin Lip Butter u stiku sa SPF zaštitom 15. Ovi buteri za usne postoje u nekoliko varijanti boja i ukusa a moj je bez mirisa i boje. Pojam mandarin u nazivu potiče od biljke mandarine po kojoj je Grčka nadaleko poznata a u sastavu dominira još i shea-butter koji štiti kožu (u ovom slučaju usana) od različitih vremenskih uslova ali i suncokretov vosak koji dubinski hrani i neguje usne. Idealan je za zaštitu od sunca jer ih trenutno regeneriše i vlaži ali i za već ispucale usne tokom zime.

Ovaj buter za usne koristim još od letos kada sam ga dobila kao suvenir i stvarno sam prezadovoljna. Mojim usnama pruža sve ono što proizvođač obećava. Jedina mana je što blago ostavlja beli trag na usnama ali je to razumljivo zbog SPF zaštite. Nije lepljiv, usne ga brzo upiju i na njima ostaje tek tanani sloj koji štiti usne od spoljašnjih uticaja.

Sastav: Ricinus Communis Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Octyldodecanol, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Helianthus Annuus Seed Wax, Candelilla Cera, Butyrospermum Parkii Butter, Octocrylene, Cera Alba, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Oryzanol, Aluminum Hydroxide, Pentaerythrityl Tetra-Di-T-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Limonene, Aroma. [+/- (May Contain) CI 77019, CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 15850, CI 42090].


Kako vam se sviđaju Korres proizvodi ako ste ih probali i imate li preporuke za mene? Ako niste, da li imate želju?


No comments