AURA Take Care Of Me puder, uporedni prikaz + swatchevi


Ovog proleća nam je Aura Kozmetika pripremila mnoštvo noviteta. O nekima smo već govorile na blogu (OVDE) kada je bilo reči o novim skidačima lakova za nokte, dok ćemo danas pričati o nečemu što vas pretpostavljam više i zanima, o novim Take Care Of Me tečnim puderima. Oni dolaze u 5 nijansi a nas dve smo imale tu sreću i zadovoljstvo da ih među prvima dobijemo na testiranje. Ova činjenica svakako ne utiče na naše iskreno mišljenje o ovom proizvodu.

Za početak ću vam reći nekoliko zajedničkih osobina ovih pudera:

 • dolaze u staklenim mat bočicama od 30 ml. sa pumpicom
 • srednje gusta formula pudera 
 • svilenkasta tekstura
 • daju srednje prekrivanje laganim, tankim slojem
 • moguće ga je nadograditi ali ne do potpune pokrivenosti
 • na licu je lagan (nema osećaja zatezanja i težine)
 • ima prirodan, baršunast finiš
 • ugodan, puderasti miris 
 • ne oksidira i ne menja se tokom dana
 • potrebno ga je potrošiti 12 meseci nakon otvaranja
 • formulisan za sve tipove kože
 • sadrži SPF 15

Proizvođač kaže:
"Svilenkasta tekstura zajedničkim delovanjem aktivnih sastojaka biljnog porekla, derivata vitamina C i optimalnog UV zaštitnog faktora štiti kožu od štetnog uticaja faktora spoljašnje sredine."


Što se tiče ambalaže, ona je od mat stakla kao što vidite na fotografijama pa tako izgleda jednostavno elegantno ali i praktično sa pumpicom na vrhu kojom je olakšano doziranje proizvoda. Preporučujem da se poigrate sa pumpicom jer koliko vam je proizvoda zaista potrebno zavisi od osobe do osobe. Ja volim tanji sloj pa ukoliko negde treba još, dodam. Ono što je bitno je da pumpica radi savršeno.

Takođe, ne mogu a da ne pomenem zaštitnu nalepnicu na poleđini bočice na kojoj stoji broj i naziv nijanse kao i nešto teksta o samom proizvodu i proizvođaču. Mislim da je ovaj potez super jer znate da niko pre vas nije otvarao bočicu. Nije da se ta nalepnica ne može skinuti pa vratiti ali se to itekako vidi pa verujem da biste primetili. 
Jedini problem koji sam ja primetila kao bloger a ima veze sa nalepnicom nastaje kada skinete tu zaštitnu nalepnicu a imate više nijansi pudera kod sebe (2+) onda ne možete lako razaznati koji je koji. I to se da rešiti, recimo stikerom na koji ćete napisati broj ili naziv nijanse i zalepiti na dno bočice :)


Na fotografijama koje ćete naredne videti sam prikazala swotcheve nijansi pudera. Znate već da ih ima 5 pa sam ih tako i poređala, po redu. Ono što mi se na prvi pogled učinilo je da su nijanse pretamne. Ali ipak nisam bila sasvim u pravu. Tačno je da nedostaje jedna svetla, još svetlija nijansa od 801 (recimo, meni u ovoj paleti boja odgovara najsvetlija nijansa 801 Light Beige , iako ja nisam najsvetlije puti), ali imajte u vidu da su swotchevi rađeni u debelom sloju kako biste što bolje videle nijanse. Međutim, kako se puder razmazuje i blenda tako se nijanse stapaju sa kožom i gube na intezitetu boje što je super stvar. Nijansa na licu vam svakako neće biti kao na swotchu.

*Nazivi nijansi jako lepo opisuju sadržaj u bočici pa ih neću dodatno objašnjavati jer nema potrebe.


Levo: bez pudera; desno, samo puder
ZAKLJUČAK bi bio da je ovo jedan savršen i lagan puder za predstojeće prolećne dane. Lagan i ugodan na licu neće vas opterećivati dok obavljate svakodnevne poslove a za uzvrat ćete dobiti svež, odmoran i prirodan izgled. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim ali mislim da bi mogao odgovarati svim tipovima kože baš zbog te svoje lakoće. Masnoj i mešovitoj koži naravno uz upotrebu matirajućih sredstava. Takođe, ne mogu da kažem da li bi isticao suve delove na licu jer ih ja nemam.

Ako izuzmemo činjenicu da nedostaje najsvetlija nijansa, drugih zamerki na ovaj proizvod nemam, prijatno sam iznenađena. Ali verujem da se u Auri već vredno radi i na tome. :)

Ove pudere kao i ceo asortiman Aura proizvoda možete naći u Lilly drogerijama po ceni od 859 dinara. 

Da li ste zainteresovane da probate ove pudere? Kakav ste utisak stekle iz recenzije?