Uporedna recenzija: Balea pena vs. gel za brijanje

Evo još jedne teme koja je aktuelna ovih letnjih meseci. Ako niste ljubitelj klasične depilacije voskom kao i ja, osim kad moram, ovaj post vam može biti od koristi.

Za danas sam vam pripremila uporednu recenziju dva Baleina preparata namenjenih za brijanje, i to pene, koju sam nedavno spominjala u postu o stvarima koje uvek moram da imam pri ruci (ovde), a kako sam penu skoro potrošila  a na polici u Dm sam spazila ovaj gel, reših da probam. Prenosim vam moje utiske.


1. BALEA PENA ZA BRIJANJE
dolazi u aluminijumskoj bočici, krajnje primamljivoj oku ako govorimo o tom estetskom momentu. Kao i bilo koji dezodorans, na vrhu ispod poklopca ima plastičan pipak kroz koji se aplicira proizvod. Pena se koristi tako što se bočica promućka par sekundi pa se tek onda istiska na vlažnu kožu. Zatim se pena, koja je u formi guste kreme, ravnomerno rasporedi po željenom delu kože i to je sve. Pena je bele boje i prijatnog mirisa koji ne bih mogla da opišem. Jednostavno za korišćenje, učinak potpun! Sa aloja verom je, čija je uloga da umiruje kožu, a ja nisam imala nikakvih iritacija ni neželjenih reakcija na koži. Uklanjanje neželjenih dlačica je zadovojstvo sa ovom penom. Kože nakon celog postupka je glatka i nežna na dodir.2. BALEA GEL ZA BRIJANJE
takođe dolazi u metalnoj bočici kao i dezodorans, sa aplikatorom na vrhu. Namenjen je osetljivoj koži i sa mirisom kokosa je. Miriše zavodljivo i na leto, a tako i izgleda, to je moj utisak. Način upotrebe je sličan kao i pene, samo što nije potrebno prethodno mućkanje. Gel je zelene boje kada se nanese, a kada krenete da ga raspoređujete po koži, menja boju i postaje skoro pa beo i formira kremastu masu. Takođe se nanosi na vlažnu kožu a namenjen je depilaciji nogu, pazuha i bikini zone. Krajnje jednostavan način upotrebe. Nakon korišćenja, koža je glatka i nežna, i do sada nije bilo nikakvih iritacija po koži.
ZAKLJUČAK:
Neku veliku razliku između ova dva proizvoda ne vidim. Osim što su u različitom stanju kada se nanesu, uloga im je ista. Lako se koriste oba, i efekat koji ostavljaju za sobom je takođe isti, zadovoljavajuć. Pitanje je samo šta lično više preferirate i koji miris vam više prija. Od mene ocena za oba 5/5, zaista nemam zamerki. Oba sadrže po 150 ml. i koštaju oko 250 rsd.

Primetila sam samo jednu razliku među njima a to je razgradnja samog proizvoda u kadi. Naime, pena se nešto brže rastvara u vodi (slično kao sapun tj. pena od sapuna), dok je sa gelom situacija nešto teža. Tu se formiraju kao male grumuljice u dodiru sa vodom. Ne znam da li to ima nekog negativnog efekta na cevi ali do sada nisam imala nikakvih problema. Takođe, nema ni klizanja po kadi dok koristite bilo koji od ova dva proizvoda.

KAKAV NAČIN DEPILACIJE PREFERIRATE? DA LI STE KORISTILI NEKI OD OVA DVA PROIZVODA ZA BRIJANJE? ILI NEKI TREĆI?
No comments