BIODERMA Photoderm MAX 50+




BIODERMA je francuski brend, koji je prvenstveno poznat kao brend koji je prvi proizveo i patentirao micelani čistač lica- magičnu 'vodu' koja čiste baš sve, pa čak i vodootpornu šminku.
Ovo je možda jedini francuski brend koji ne koristi termalnu vodu kao osnovu svih svojih proizvoda, već patentom zaštićen kompleks koji sadrži manitol, ramnozu, fruktoologosaharide, ksilitol (šećerne komponente koje izmeđ ostalog omogućavaju hitrataciju kože) i ekstrakt mrke alge Laminaria ochroleuca (koji deluje umirujuće i vrši hidrataciju). 
Pored ovog, postoje brojni patentirani kompleksi koji su zastpljeni u mnoštvu porizvoda koje nudi BIODERMA, što samo govori o načinu pristupa u izradi svakog proizvoda i samim tim visokom kvalitetu istih.

Danas ću vam pisati o fluidu za lice sa zaštitnim faktorom 50+, koji bi u ovom periodu godine trebalo da bude obavezni deo dnevne rutine (ne dajte da vas oblaci i kiša zavaraju :)).




Reč je o ultra-laganom fluidu za sve tipove osetljive kože, bez mirisa, parabena i uljanih komponenti, vodootporan, sa visokom UVA i UVB zaštitom u praktičnom pakovanju.



Ovo bi mogla da bude možda najkraća recenzija na svetu, a ništa ne bih izostavila. Ipak, predstavić vam i dužu verziju. :)

Fluid dolazi u praktičnom pakovanju , tubi od elastične plastike i u zapremini od 40 ml. Može da stane  svaku torbicu i da mi uvek bude pri ruci. Poklopac se odvrće i na vrhu tube se nalazi uzak aplikator koji omogućava precizno doziranje proivoda.




Iako je reč o ultra laganom fluidu, nije reč i o ultra tečnoj stukturi. Zbog UV filtera u strukturi, tektura je za nijansu gušća od onoga na šta smo navikli kada kažu ultra lagano. Potrebno je dobro ga razmazati kako bi se filtri ravnomerno raporedili  po površini kože. Ono što mi se izuzetno sviđa je da ne ostavlja beli trag na licu, što je slučaj sa većinom krema.  Ipak, ultra lagani osećaj na koži ostaje nakon nanošenja.




Što se tiče činjenice da je namenjem za sve tipove osetljive kože definitivno po sastavu odgovara (bez mirisa, parabena i nemasne tekstre). Za sve tipove kože možda baš i ne. Budući da je reč o fluidu, namenjen je normalnom ka kombinovanom tip kože.Kod izrazito masne kože ne bi mnogo pomogao bar što se matiranja tiče. Za normalnu ili suvlju kožu kojoj je potrebna hidratacija bio bi odličan. Ni u kom slučaju ne bi odmogao ili pogoršao stanje kože, a što je najvažnije obezbedio bi neophodnu zaštitu od sunca



Visoka UVB (SPF 50+) , a naročito visoka i tačno određenja UVA 40 zaštita čine ovaj proizvod specifičnim  i verovatno brojem 1 u efikasnoj zaštiti o sunca.  O štetnosti UVA i UVB zraka i značaju zaštite od sunca sam pisala ovde, nije na odmet podsetiti se . :)

Efikasna zaštita od štetnih sunčevih zraka postignta je kombinacijom širokospektralnih organskih filtera. Pored UV filtera, sadrši i Cellular BIOprotection® complex koji podstiče prirodne odbrambrene mehanizme i štiti DNK.  Ovaj fluid ne sadrži fizike UV filtere.

Sastav na pakovanju je prilično sitan, pa sam ga prekopirala sa oficinalnog sajta.
 
AQUA/WATER/EAU, DICAPRYLYL CARBONATE, OCTOCRYLENE, METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL [NANO], BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, CYCLOPENTASILOXANE, C20-22 ALKYL PHOSPHATE, GLYCERYL STEARATE, PEG-100 STEARATE, ECTOIN, MANNITOL, XYLITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, C20-22 ALCOHOLS, DECYL GLUCOSIDE, CYCLOHEXASILOXANE, HYDROXYETHYL ACRYLATE/ SODIUM ACRYLOYLDIMETHYL TAURATE COPOLYMER, PENTYLENE GLYCOL, XANTHAN GUM, PROPYLENE GLYCOL, CITRIC ACID, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, SODIUM HYDROXIDE, DISODIUM EDTA, PHENOXYETHANOL, CHLORPHENESIN. [BI543]
*Fotografija pozajmljena sa interneta

Ono što mi je još posebno dopalo na pakovanju su razna upozorenja koja ja ranije nisam viđala na drugim pakovanjima, ali moguće je da se nisam previše udubljivala.
  • Naneti ravnomerno i u bogatom sloju
  • Umanjujući količinu nanetog proizvoda, umanjujete i stepen zaštite
  • Promućkati pre upotrebe
  • Bebe i decu ne izlagati suncu
  • Prekomerno izlaganje suncu je štetno za zdravlje

Upozorenja su ispisana sitnim slovima, naročito ova o štetnosti izlaganju suncu, zato vam skrećem pažnju na njih, jer nije dovoljno samo imati kremu sa SPF-om  torbi i ponekad namazati, već je pravilno koristiti da bi smo mogli bez brige da uživamo u divnim sunčanim danima.

Za kraj Lidijin i moj lični utisak o ovoj kremi, budući da imamo različit tip kože:

Lidija: Ova fluid je moj lični favorit kada su u pitanju sunčalice za lice. Za moju normalnu/suvu kožu se pokazao kao odličan jer pored toga što mi pruža zaštitu, pruža mi i negu (što je i svrha ove kreme). Nekoliko minuta je potrebno da ga koža sasvim upije a potom je više ne osećam na licu. Sve što ostaje je osećaj hidriranosti. Tačno je da ne matira ali nema ni suvišnog sjaja, niti bilo kakvih negativnih reakcija. Moja preporuka za sve vas sa normalnom/suvom kožom.
Tanja: Za moju masnu kožu, fluid mi ne odgovara samo zato što nematira. Sve ostalo mi se sviđa, lagana tekstra, kako hidrida kožu i najvažnije kako je štiti od sunca. Možda nije izbor za vruće letnje dane u Beogradu, ali za more, kada mi nije bitno matiranje, je odličan i taman će sprečiti da mi se lice osuši od slane vode.


 Koja je vaša omiljena sunčalica?

Stay gorgeous! Tanja

*PR proizvod koji smo dobile na divnoj promociji, o kojoj smo pisale ovde.

No comments