Sunce, reka i Bioderma


Drage naše gorgeous,
danas vam donosimo priču koja je započela jednog sunčanog petka 13. juna na dorćolskom keju, na splavu My Way. Razlog našeg okupljanja bio je upoznavanje sa sunčalicama, kremama za zaštitu kože lica i tela od štetnog sunčevog zračenja. 

Bioderma nas i ove godine podseća da je zaštita od sunca apsolutni imperativ letnje nege. Kreme za zaštitu od sunca štite nas filterima koje odbijaju ili upijaju sunčeve zrake. Osim toga, krema za lice treba da odgovara potrebama naše kože: da štiti, hidrira i tretira.

Zato, Bioderma za nas ima 6 preparata za zaštitu lica i to : žutu liniju (PHOTODERM MAX krema spf 50+/UVA 38 namenjena netolerantnoj koži; PHOTODERM MAX tonirana krema spf 50+/UVA 38 namenjena svim tipovima kože; PHOTODERM MAX ultra-fluid spf 50+/UVA 40 namenjena svim tipovima kože) i belu liniju (PHOTODERM AR tonirana krema spf 50+/UVA 33; PHOTODERM SPOT krema spf 50+/UVA 38; PHOTODERM AKN MAT fluid spf 30+/UVA 13). Takođe, 2 preparata za telo i kosu i poseban, najsnažniji preparat za osobe koje se ne bi smele izlagati suncu zbog lične ili porodične istorije kancera kože, specifičnih poremećaja kože, alergijskih reakcija.Bioderma vas, takođe podseća da je preterano izlaganje suncu štetno po zdravlje i da vas ni jedan preparat ne može apsolutno zaštititi od sunčevih zraka. Zato je važno da uz obaveznu upotrebu preparata izbegavate duži boravak na suncu između 11 i 16 časova, a da oči zaštitite sunčanim naočarima. 

Preparate za sunce nanosite u bogatom sloju na sve otkrivene delove tela i ponovite isto na svaka 2 sata, naročito posle plivanja i brisanja peškirom. Vodootporni preparati vam obezbeđuju zaštitu tokom boravka u vodi ali se skidaju trenjem i peškirom.
I još nešto zapamtite: promućkajte svoju kremu pre upotrebe i nanesite je bar 20 minuta pre izlaganja suncu. 
Gorgeous-ce sa Jelenom Moj neseser :) Hvala Jeco na ustupljenoj fotografiji!

Zatim smo imale priliku da proćaskamo sa ljubaznim devojkama koje dolaze ispred Bioderme, raspitamo se detaljno o proizvodima, rešimo neke nedoumice a ono što je najbitnije, naučimo nešto novo i korisno. Družile smo se i sa ostalim blogokoleginicama a pala je i koja fotografija :) Nekako najviše nam se svima dopao multiprakting proizvod PHOTODERM BRONZ u vidu suvog ulja, spreja (Lidija drži u ruci) za telo i kosu koji potpomaže bržem dobijanju boje uz manje izlaganje suncu. Čini se kao preparat koji obećava!

PHOTODERM MAX ultra-fluid spf 50+/UVA 40


Do narednog čitanja!
Stay gorgeous and healty! Lidija & Tanja