Golden Rose maskare & senke za oči u olovci


Već neko vreme želim da vam pišem o nekim Golden Rose dekorativnim proizvodima koje koristim (skoro) svakodnevno. Reč je o nekoliko maskara čiju sam kupovinu ponovila kada sam potrošila zalihe onih koje sam dobila, eto koliko mi se sviđaju, a onda sam im pridružila i nekoliko senki za oči u vidu jumbo olovaka. Iz mog iskustva senke za oči u formi olovke su nešto najjednostavnije za korišćenje i sa čime može da izađe na kraj i potpuni amater u šminkanju. Ukoliko sam vas zainteresovala, nastavite da čitate.
Post krećem od maskara iz Essential linije. Kao omiljena se izdvojila čuvena srebrna ili High definition Lift up & Great Volume. Ova maskara ima usku silikonsku četkicu i odlična je za moje trepavice. Savršeno ih rasčešlja, da im dužinu a istovremeno dodaje volumen svakoj trepavici. Formula ove maskare (ali i ostalih) je baš po mojoj meri, ni previše vlažna a ni suva tako da se može koristiti od prvog dana i ne mora da se čeka da se osuši kao što je to slučaj sa nekim drugim maskarama. Zatim, tu je i ona sa roze natpisom, Full Volume & Length Intense Black. Ova maskara ima nešto širu silikonsku četkicu koja se pri vrhu sužava. Efekat na trepavicama je sličan prethodno pomenutoj ali joj je četkica malo veća za moje kratke trepavice pa obavezno ako dobro ne pazim zamažem gornji kapak. Lepo rasčešlja i izduži trepavice a da im malo manje volumena nego srebrna. Za kraj sam ostavila plavu maskaru za razliku od prethodne dve koje su crne. Njen naziv je Blue Volume ali je ja nisam nosila samostalno već sam je dodavala na trepavice preko sloja crne maskare. Takav efekat je mnogo bolji nego kada se nosi samostalno. Četkica joj je slična kao kod srebrne samo je malo šira a zubci su nejednake dužine.

Svaka od ove tri maskare sadrži 8,5 gr. a cena im je oko 200 rsd.


                        - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Što se tiče senki za oči u formi olovke imam ih 4 ali ću ih podeliti u dve grupe po dve, jer ću vam ih tako lakše predstaviti. Prve dve olovke su iz Longstay grupe (Eyeshadow Stick) a moje su u brojevima 01 i 02 i obe su sedefste. Ove debeljuce dolaze u crnom, sjajnom pakovanju sa poklopcem koji se zatvara klikom a rade na odvrtanje. Na vrhu se jasno vidi nijansa olovke što olakšava snalaženje u nesesru a samo srce olovke je iste nijanse. Nijansa 01 je jedna predivna braonkasta nijansa koja je malo tamnija nego kapak a blendanjem gubi na intezitetu pa na kapcima ostaje tek nešto bronzanog pigmenta sa sitnim, jedva vidljivim šljokicama. Ovo je moja go to nijansa kada želim brzinski makeup. Druga nijansa koju imam je sasvim slučajno 02 i u pitanju je sivo-plava neodređena nijansa. Nju ne nosim tako često ali zaista su obe nijanse vrlo nosive. Iako na prvi pogled deluju kao masne senke one to nisu, blendanjem (prstom ili četkicom) one se setuju i zalepe za kapak te vam neće mrdati niti se nakupljati u pregibu kapka. Proizvođač kaže da je olovka-senka mekana kao somot, kremasta i da klizi po kapku što mogu da potvdim a ono što se nisam usudila da testiram je trajnost od čak 18 h.

Olovke imaju 1,4 gr. i koštaju oko 800 rsd.(na Lillijevom sajtu) Inače su dostupne u 5 nijansi.Preostale dve su Eyeshadow Crayon a jedna od njih je Glitter. Obe su drvene i režu se. Za razliku od stikova, ove su u mat pakovanju sa poklopcem dok im se na vrhu takođe vidi nijansa. Ove olovke sadrže 2,4 gr. i proizvođač kaže da se vodootporne što nisam proveravala ali jesu trajne. Nijansa 12 je satenskog finiša, bez ikakvih šljokica i može da se nosi samostalno kao kreon, u pregibu kapka ili kao senka preko celog kapka. Blendanjem gubi intezitet ali se može nadograđivati pa tako može da posluži i za smokey eyes. Nijansa 53 je zlatna nijansa sa gliterom i kako nemam običaj da takve nijanse nosim svakodnevno, lepo će poslužiti sad tokom praznika. U sebi ima puno sitnih šljokica koje deluju jako lepo i ne previše napadno. Takođe su kremaste, lako se nanose i klize po kapku.

Gliter senke se mogu naći u 4 nijanse dok se ove obične mogu naći u 8 nijansi. Cena im je 180 rsd u parfimeriji Kristabell.
Da li ste koristili neki od ovih proizvoda? Kakvi su vaši utisci?

No comments