NYX butt "naked" turn the other cheek: PRVI UTISAK i SWATCHEVI*Paleta u kutiji; sa prednje i zadnje strane

"Wooow" bila je prva i jedina reč kada sam je ugledala na sajtu Alexandar Cosmetics-a. A nekoliko meseci kasnije sam je držala u rukama sa ništa manje uzbuđenja. A danas kažem: Ovo je jedna savršena paleta.... malo bezobraznog naziva! :D
Šalu na stranu, danas vam predstavljam veličanstvenu NYX butt "naked" turn the cheek paletu, S132, drugi, vredniji i draži deo rođendanskog poklona <3 Iako postoji u još jednoj varijanti, meni se na prvi pogled svidela baš ova i to sa razlogom.

NEKOLIKO BITNIH KARAKTERISTIKA:

Paleta se nalazi u modernoj crnoj kutiji sa baby roze natpisima na njoj. Na poleđini su ispisane sve pojedinosti vezane za nju, sa slikama , opisom i sastavom proizvoda koji se nalaze u njoj. Paleta je izrađena od čvrste, kvalitetne plastike i pogodna je za nošenje sa sobom, što zbog svoje veličine, težine a takođe i zbog sadržaja. Naime, u njoj se nalazi sve što vam je potrebno za kreiranje kako dnevnog tako i večernjeg look-a. A evo i zašto...

Paleta se sastoji iz 2 nivoa: prvi na kojem se nalaze 15 različitih senki, drugi na kojem se nalaze čak 4 rumenila i 3 hajajtera ili iluminatora kako vam je već draže. Zatim, veliko ogledalo, veliko koliko i sama paleta i 2 sunđerasta aplikatora sa po 2 sunđerčića sa svake strane koja u iskoristiva.

Paletu je potrebno potrošiti 18 meseci nakon početka korišćenja (ako se ne varam) i ovo je jedan od onih proizvoda koji nisu testirani na životinjama.

Gde kupiti i cena: Alexandar Cosmetics


*Paleta
*Fotografisano na prirodnom svetlu, prilično verno su prikazane nijanse

Kao što sam već naglasila, na prvom nivou nalazi se 15 različitih senki za oči, dobro pigmentovanih (sa bazom za senke još bolje ali za svakodnevno šminkanje baza nije neophodna). Senke su neutalnih tonova, i kreću se od bež nijansi preko smeđih pa sve do crne. Od njih 15, 8 su potpuno mat, ostalih 7 su sedefaste i šimeraste. Ovakva kombinacija mi se posebno dopada jer odgovara svačijem ukusu. Nijanse nisu poređane nikakvim redom koliko primećujem ali isto tako primećujem da su mat i sjajne senke odvojene nevidljivom granicom. Po prve 3 sa vaše leve strane su mat dok su preostale 2 sa desne strane palete sjajne. Ovo pravilo ne važi samo u poslednjem redu gde je situacija obrnuta. Prve 2 su mat a preostale 3 su sjajne. Lepo se vidi na slikama.SWATCHEVI I OPISI:
*Prvi red, horizontalno
Prvi red senki sadrži 5 različitih nijansi. 1-svetlo-bež, skoro bela, mat, ujedno i najmanje pigmentovana i najtvrđa pa može poslužiti kao baza za ceo kapak kada je potrebno izjednačiti boju. 2,3-dve neutralne boje takođe mat, svetlija i tamnija, izuzetno mekane, dobro će doći za definiciju kapka i postizanje dubine oka. 4-crna sa jako sitnim zlatnim šimerom, takođe meka i lako se blenda. 5-jedna lepa šimerasta kajsija koja ima nešto krupniji šimer u sebi pa je pod prstima i grublja. Više se trusi pa mislim da je lakše nanositi je prstima na kapak.

Ako bih morala da izaberem favorita iz ovog reda to bi bila 3 senka.

*Drugi red
Drugi red je ujedno i moj omiljeni red. Sadrži sve ono što volim i što mi je potrebno za kreiranje bilo dnevnog ili noćnog look-a. 1,2-neutralne nijanse, izuzetno mekane i prijatne pod prstima, a opet različite od neutralnih iz prvog reda. Prvu bih koristila za pregib kapka i definiciju dok bih drugu stavila u spoljašnji ugao oka za kreiranje smokey eye look-a. 3-najsvetlija u ovom redu, ujedno najfinija pod prstima i moj favorit u ovom redu. Namenu već znate, unutrašnji ugao oka i ispod luka obrve. 4-zlatna, šimerasta sa grubljim šimerom u sebi, grublja pod prstima. 5-tamno braon, sa zlatnim, sitnim, jedva vidljivim šimerom u sebi.

*Treći red
I poslednji, treći red od takođe 5 senki: 1-crna, mat, izuzetno dobro pigmentovana, nasuprot njoj 2-totalni kontrast, bela mat sa sivkastim podtonom, 3-moj favorit u ovom redu, ja je zovem "vilin prah", bež sedefasta,  tek toliko da da dozu glamura svakom look-u, 4-zlatno-bakarna ali moram priznati da nisam oduševljena ovom nijansom, i poslednja 5-belo-sivkasta šimerasta sa nešto izražajnijim šimerom u sebi.
Polako prelazimo na drugi nivo palete...


U drugom redu se nalaze 4 različita rumenila, od kojih su 2 mat a 2 svetlucava sa šimerom, i 3 iluminatora za naglašavanje pojedinih delova lica i koje daju licu svež izgled.

*Prvi red-rumenila
Kao što rekoh, u prvom redu se nalaze 4 rumenila u pink i koralnim tonovima. 1,3-mat, dve ružičaste nijanse, jedno svetlije drugo tamnije, 2-koralno, šimerasto, 4-zagasito pink sa sitnim diskretnim šimerom. Sva 4 su izuzetno lepo pigmentovana i potrebno je samo lagano preći četkicom kako bi se boja prenela sa rumenila na obraze. Što se mene tiče, favoriti su mi 2 (koralno) i 3 (baby pink) mada ću nositi sva 4. Dugo nisam imala ovako lepa roza rumenila pa su mi samim tim još draža.

*Drugi red-iluminatori/hajlajteri
U drugom redu na drugom nivou su 3 iluminatora ili posvetljivača koje mi je jako teško da opišem. Zato pogledajte sliku gore :) Sve 3 su neutralna i sjajna i daju licu diskreni sjaj. 1-neutralno, u boji kože, jedva vidljivi i diskretno, 2-kajsijasto a 3-iako se čini belo tj. žućkasto je bez boje kada se nanese na kožu, samo da diskretan sjaj.

Za kraj kratki zaključak da ne dužim više...Ako vam je potrebna paleta sa neutralnim, topim nijansama nećete pogrešiti ako se odlučite da je kupite. Izuzetno dobre pigmentacije sa 15 različitih senki za oči vam je sasvim dovoljno za kreiranje svakodnevnih izgleda a uz malo mašte i večernjih. Takođe, ovo je dobro rešenje kada krenete negde na put, zauzima malo prostora a mogućnosti koje vam pruža su mnogobrojne. Tu su i rumenila i hajlajteri da obogate izgled i učine ga jedinstveninim.

KAKO VAM SE DOPADA MOJA NOVA PALETA? KAKVE BOJE U ŠMINKANJU VI PREFERIRATE?

Stay gorgeous! Lidija