Šta obavezno MORATE poneti na putovanje

Sezona godišnjih odmora je uveliko u jeku. Najteži deo svakog putovanja je samo pakovanje, bar nama....101 problem u zadnji čas, da li je sve tu, šta još treba nabaviti, samo da nešto ne zaboravimo, samo su deo problema koji nas muče. Jeste dobra vest što su put i avantura tako blizu ali dok se sve kockice ne poklope, nema opuštanja.

*Fotografija preuzeta sa Interneta



Da ne bi bilo nepotrebne frke ni oko čega, Tanja i ja smo vam zajedničkim snagama sastavile listu prioriteta po kojoj se i same vodimo. Nadamo se da ćemo vam bar malo olakšati posao prilikom pakovanja. Listu smo podelile u 4 bitna dela pa da krenemo polako:


1. PASOŠ + NOVAC
Ovaj dvojac uvek držite uz sebe u torbi(ci) koja će biti vaš lični prtljag. Ako ne idete van granica Srbije ili pak idete do CG ili BiH (ne treba pasoš), onda obavezno ponesite i ličnu katru. U ovu grupu takođe spada, karta (za avion, autobus) ili rezervacija (hotela, apartmana), tako da obavezno spakujete i to pre svega.

*Fotografija preuzeta sa Interneta

2. MINI APOTEKA

Čak i ako inače ne koristite nikakve lekove u svrhu stalne terapije, na putu mogu da vam budu od pomoći (za ne daj Bože):
  • Dimigal za sve one koji lošije podnose put, a usput ćete malo i odspavati,
  • analgetik za ublažavanje različitih bolova kao što su glavobolja i zubobolja, snižavanje temperature, sunčanica / Fervex, Andol, Brufen, Caffetin ili neka druga kombinacija,
  • zatim, probiotik, da sprecite  stomačne probleme izazvane promenom sredine / Flonivin,  Probiotik,
  • prva pomoć kod ujeda insekata i ublažavanje svraba / Fenistil gel
  • sredstvo protiv opekotina nastalih od sunca/ Jekoderm ili Šaljićev melem protiv opekotina,
  • hanzaplast protiv žuljeva,
  • redovnu terapiju ukoliko pijete.
Naravno da ne želite da vam se na putu bilo šta loše desi i velike su šanse da neće ali nije loše misliti unapred pogotovo ako idete van srpskog govornog područja.

VAŽNO: Antibiotike nemojte kupovati sami (čak i ako možete da ih kupite bez recepta) niti ih koristite na svoju ruku, bez konsultacije sa doktorom, može vam napraviti više štete nego koristi!!!


3. TEHNIKA

Sigurne smo da telefon, fotoaparat, tablet ili laptop nećete zaboraviti ali ne zaboravite SLUŠALICE i PUNJAČE za sve njih kako bi vaše uspomene bile zabeležene i kako biste ostali u kontaktu sa ostatkom sveta. :) Koliko god želeli da se isključimo i odmorimo, mi smo ipak društvena bića savremenog doba i priznaćete smo u pravu za ove sitnice.


*Fotografija preuzeta sa Interneta


4. I SVE OSTALO

što će vam odmor učiniti lepšim i komfornijim, garderoba , obuća, torbica, kozmetika i šminka ali pored ovoga gorepomenutog sa spiska nemojte ni u ludilu zaboraviti KUPAĆI KOSTIM, PEŠKIR, NAOČARE ZA SUNCE i SREDSTVO ZA ZAŠTITU OD SUNCA.

*Fotografija preuzeta sa interneta
Da li smo nešto zaborvile? Dodajte na spisak! :)


                                          Stay gorgeous! Lidija i Tanja

No comments