Artdeco // Savršen ten


Kakvi god makeup trendovi bili aktuelni neke sezone, imperativ svake dame je imati savršen ten. Ovo zvuči lakše nego što zaista jeste ostvarivo. Odabir pudera i odgovarajućeg korektora uz njega nije ni malo lak zadatak uzimajući u obzir sve te specifičnosti kože, naših želja kao i osobine samih proizvoda. Nedavno sam vam najavila a danas konačno predstavljam tri proizvoda brenda Artdeco, koji ću definitvno nastaviti da istražujem, a sa ovim proizvodima možete postići jako dobre rezultate. Ovaj savršen trio čine tečna podloga Nude Foundation, Long-Wear concealer (tečni korektor) i 3 u 1 makeup fiksator.




Nude Foundation je ime novog pudera kojim je obogaćen Artdeco stalak ali moja makeup kolekcija. Ovo je možda najsavršeniji puder koji sam imala prilike da koristim.Namenjen je svim tipovima kože a moja ga obožava. Nijansa koju ja imam je jedna prilično neutralna 65 Ivory Chiffon i neverovatno koliko je slična mojoj prirodnoj boji kože u ovom zimskom periodu. U ponudi su samo 4 nijanse i definitivno ću za leto morati da izaberem neku tamniju.

Ambalaža je predobra i podseća na ambalaže high end pudera. Izrađena je od kvalitetnog mat stakla sa pipetom na vrhu čime je olašano doziranje pudera. Jedina mana je što ambalaža ima samo 20 ml. ovog savršenstva.

Tekstura pudera je nešto ređa i nakon nekoliko minuta po stavljanju se suši u prirodan mat finiš. Na mojoj relativno suvoj koži super funkcioniše u smislu da ne ističe suve delove niti dodatno isušuje kožu. Jednostavno kao da nemam ništa na licu, toliko je lagan. Stapa se sa kožom savršeno i izgleda prirodno, kao moja koža samo puno lepša, bez nedostataka. Može se nadograđivati bez da na licu imate efekat maske, međutim ja sam u potpunosti zadovoljna prekrivnom moći koju ima. Takođe imam sve pohvale za njega i u pogledu trajnosti.

Iako je namenjen svim tipovima kože mislim da bi najviše odgovarao osobama sa mešovitom i masnom kožom. Još jedan veliki plus kod njega je što se ne preslikava sa lica, na telefon ili garderobu.

Cena: 3.339 rsd u Jasmin parfimerijama.




Long-wear concealer je novi vodootporni tečni korektor. Moj je u broju 18 Soft Peach, čini mi se najsvetlija od moguće tri u ponudi. U pitanju je nude nijansa sa breskvastim podtonom za koju sam mislila da mi neće odgovarati. Naravno, pogrešila sam jer zahvaljujući svojim superpigmentima ovaj korektor se prilagođava boji kože i baš lepo prelama svetlost pa ten izgleda sveže i ujednačeno. Ovaj korektor vam neće u potpunosti neutralisati tamne kolutove oko očiju ali će jako lepo posvetleti to područje. Ređe je teksture, međutim odmah po nanošenju se suši pa ga morate brže blendati jer se brzo i fiksira. Lagan je, vodootporan i traje dok ga ne skinete.

Sadrži 7 ml. i ima jako praktičan sunđerasti aplikator kojim se nanosi. Cena mu je 1.869 rsd u Jasmin parfimerijama.




Još jedan novi Artdeco proizvod je ovaj 3 u 1 Make-up fixing spray. 
Osim što u sastavu ima alantoin, hamamelis i pantenol koji hrane i regenerišu kožu, njegove tri super osobine su:
  •  može da se koristi pre šminkanja kao prirema lica i njeno hidriranje,
  •  zatim, kao sprej za osvežavanje šminke čime se produžava njena trajnost,
  •  i za setovanje šminke.
Iako nemam običaj da koristim ovakve stvari jer nemam problema sa trajnošću šminke (prednost nas sa suvom kožom), testirala sam ovaj proizvod na različite načine i zaista mogu reći da sam se oduševila i otkrila jednu potpuno novu dimenziju šminkanja. Pre nego što nanesem tečnu podlogu naprskam lice ovom mirisnom vodicom koja mi jako lepo hidrira kožu i pripremi je za ostatak šminkanja. Nakon šminkanja, počastim lice sa još par kapi ovog fiksatora koji učini da moja koža izgleda baršunasto. Jedino mi je žao što nisam mogla da testiram njegovu moć fiksiranja šminke jer i bez njega moj makeup traje na licu dok ga ne skinem.

Čitala sam da ga devojke porede sa Mac Fix + što ja ne bih mogla da potvrdim jer ga nisam koristila.

Cena: 2.139 rsd a trenutno 1.604 rsd za 100 ml. proizvoda u Jasmin parfimerijama.




Slika 1: bez šminke; slika 2: samo puder i korektor; slika 3: potpuni makeup
Kako vam se sviđa moja recenzija i da li imate neki od ova tri sjajna Artdeco proizvoda?

No comments