Burra - personal skin expert + moji favoriti
"Burra personal skin expert kolekcija predstavlja idealan izbor za negu i dubinsku regeneraciju kože. Formulisana je na bazi kompleksa peptida koji stimulišu metaboličke procese u koži i sintezu ključnih komponenata dermo-epidermalnog sloja. Na taj način se ojačava struktura vezivnog tkiva, sprečavajući ravnanje dermo-epidermalnog sloja koje se javlja sa godinama. Caprooyl Tetrapeptide, biodinamički peptid, efikasno utiče na smanjenje finih linija i bora dajući dugoročne i vidljive rezultate na koži." Ovako Essensa, domaći proizvođač, opisuje Burra kozmetiku.


Moram vam priznati da nemam puno iskustva sa Burra kozmetikom a prvi proizvod sa kojim sam se susrela bio je Natural mineral roll-on dezodorans bez aluminijuma. Znate koliko su aluminijumove soli opasne po organizam a ja sam jedna od onoh koji su u stalnoj potrazi za zdravom varijantom dezodoransa. Ovaj se pokazao kao vrlo efikasan. Brzo se suši i upija, bez osećaja lepljenja a ostavlja dugotrajan osećaj svežine. Jako lepo i sveže miriše, osećam prisustvo aloje koja i jeste jedan od sastojaka. Naime, ovaj dezodorans je na bazi trietil citrata i sode bikarbone sa ekstraktima aloje i hamamelisa sa mineralima morske soli. Zahvaljujući trietil citratu, prirodnom dezodoransu, ovaj dezodorans sprečava razmnožavanje bakterija i štiti od neprijatnih mirisa ne remeteći fiziološke procese.Micelarni losion je sledeće što sam koristila. Jako lepo, nežno i temeljno skida šminku osim one koja je vodootporna. Ja takvu i ne koristim pa joj ne uzimam to kao manu, međutim imala sam poteškoća oko skidanja maskare. Dobra stvar je što ne iritira oči ni ostatak kože a nema ni lepljivog osećaja na licu. Pakovanje je od 200 ml. u jako lepoj, elegantnoj bočici ali visoka cena od oko 1000 dinara je nešto što me odbija od dalje kupovine. Ono čime me je kozmetika Burra zapravo osvojila je personalizovana krema sa mojim imenom na bočici koju smo dobili na Burra druženju organizovanom sredinom decembra. U razgovoru sa stručnim licem odabrale smo kremicu koju želimo a ona je napravljena specijalno za potrebe naše kože. Jako mi se svideo taj gest i jedva sam čekala da stignem kući, skinem šminku i ispobam kremu. I mogu vam reći da mi se baš dopala. Bogata je uljima što moja suva koža zahteva i iako je krema dvostukog dejstva a prvenstvaeno je namenjena zoni oko oka, ja sam je mazala na celo lice i veoma mi je prijala. Lagana je, skoro gelaste teksture a opet dovoljno bogata i hranljiva. Lice ostavlja osveženo i nežno a dobra je i podloga za makeup.

Ono što bi vas moglo da zanima je činjenica da i vi možete da izraditi personalizovanu kremu prema potrebama vaše kože u svim Farmanea apotekama . Za više detalja kao i informaciju o ceni ćete morati da posetite neku od apoteka i raspitate se. Nakon pregleda vaše kože i razgovora sa stručnim licem, kremicu ćete dobiti kroz par dana. Takođe, svakog meseca u Dermo Centru na Slaviji se organizuju besplatna savetovanja o nezi kože, gde se možete informisati o svim Burra preparatima i tome šta bi bilo odgovarajuće za negu vaše kože. 


Burra od nedavno ima novi proizvod koji je nas blogerke najviše zainteresovao a to je DERMALIFT krem za vrat, dekolte i grudi. Reč je o volume up kremi za vrat, dekolte i grudi predstavlja anti-age tretman za negu i regeneraciju zrele kože vrata, dekoltea i grudi. Intenzivno podmlađuje kožu vrata i obezbeđuje dugotrajni lifting efekat, čime odlaže invazivne tretmane. Inovativna formulacija dodatno povećava volumen grudi, hrani i neguje kožu lica, delujući antioksidativno u skladu sa fiziološkim potrebama kože. Zahvaljujući dejstvu aktivnih komponenti i visokom antioksidativnom učinku na koži, aktivni principi prodiru u sve slojeve kože – i to bez igle! Tada postepeno otpočinje proces regeneracije, posebno na koži vrata, na ćelijskom i unutarćelijskom nivou. Nakon nanošenja krema, koža ubrzo dobija željenu elastičnost, postaje čvršća i zategnutija. Ja je lično još nisam ispobala pa ne mogu da vam kažem utiske ali možda među vama ima onih koji su zainteresovani za ovakvu vrstu kreme.

Kakvi su vaši utisci sa Burra kozmetikom? Imate li iskustva i šta preporučujete?

No comments