RoC noviteti

Pre desetak dana smo imale priliku da prisustvujemo predavanju o RoC preparatima i novitetima koje su uveli ove 2014. godine.



Za one koji ne znaju, par reči o RoC-u. Iskrena da budem, nisam znala puno o ovim proizvodima. Zbog toga sam još više želela da saznam o ovom brendu. 

1957. godine farmaceut Žan Šarl Lisaraž osnovao je RoC, otvaranjem prve apoteke specijalizovane za dermato-kozmetičke preparate. Apoteka se zvala Rogé Cavaillès pa otuda i ime RoC.
50-tih goina prvi lansiraju hipoalergeni proizvod, 1960. godine proizvode prvi total sun block, a 1995. godine stabilizuju čist vitamin A (retinol), koji se stalno unapređuje.

Nedavno sam pisala o starenju kože i nezi i iskreno inspiraciju sam našla u predavanju kojem smo prisustvovale 31.10. u Crowne plazi.

Kompletna filozofija RoC kompanije su realni i vidljivi rezultati, koji su po mome mišljenju jedina i dovoljna reklama ove kompanije.

Na predavanju je bilo reči o anti age preparatima, pa ću ja pokušati da vas provedem kroz novitete i eventualno vam olakšam izbor odgovarajuće kreme, ukoliko se odlučite za RoC.

Ono što mi se najviše svidelo, premda me je na početku zbunilo, je da RoC pod anti age preparatom podrazumeva i kremu koja nema aktivne supstance u borbi protiv bora, već obezbeđuje adekvatnu negu i zaštitu od sunca mlade kože. PRO-PRESERVE fluid čuva mladalačku blistavost kože normalnog i kombinovanog tipa- sadrži vitamine E i C kao snažne antioksidanse i UV filtere koji obezbeđuju zaštitu od fotostarenja (SPF30). PRO-PRESERVE krema namenjena je suvoj koži kojoj je potrebnija malo jača nega. Sadrži polifenole, takođe jake antioksidanse, hijaluronsku kiselinu, koja iako je poznata kao anti age agens, u stvari vezuje vodu i na taj način vraća koži vlagu i ulje avokada i grožđa koji vraćaju koži neophodne lipide. 

Ukoliko želite pravi anti age efekat i vreme je za to, RoC je spremio PRO-RENOVE kolekciju za obnavljanje tena i strukture kože. Sadrži heksinol, agens koji deluje na srž problema starenja kože a to je usporen metabolizam i aktivnost ćelija kože i nesposobnost adekvatne sinteže vlažećih faktora i vlakana. Ovakav pristup je po mom mišljenu, ali očigledno i RoC-a, najbolji, jer se rešava uzrok a ne posledica problema. Za rezultate treba da prođe određeno vreme ali su onda oni i dugotrajniji.

Ono što će ciljano delovati na bore je PRO-CORRECT kolekcija sa retinolom kao aktivnom suspstancom. Retinol je derivat vitamina A i široko je u upotrebi u kozmetičkim preparatima. Problem retinola je njegova nestabilnost i potencijal iritacije. RoC je uspeo da formuliše preparate tako da se poveća stabilnost retinola i smanji iritacija kože izazvana njime. Preporuka je da korisnici, iako su preparati specijalno formulisani, probaju kremu i vide kako reaguju. Ukoliko se pojavi iritacija i crvenilo, da postepeno uvode kremu u dvenvu rutinu i to svaki drugi dan, uveče, dok se koža ne navikne. Uz retinol, ova kolekcija sadrži i hijalronsku kiselinu. Pored kreme za suvu i normalnu i kombinovanu kožu, u kolekciji se nalazi i koncentrat sa duplo većom koncentracijom hijalurona pogodan za sve tipove kože. 

Poslednja kolekcija je PRO-DEFINE kolekcija koja poboljšava čvrstinu, redefiniše konture i sprečava opuštanje kože. Krema i fluid sadrže tertrahidroksipropil-etilendiamin THPE i bugran. THPE, patentiran od strane RoC-a, ojačava veze između keratinocita, ćelija kože, i na tak način joj vraća mladalački izgled koliko god je to moguće. Bugran je sastojak iz biljke zeciji trn koji se pokazao u kombinaciji sa THPE efikasnim u borbi protiv opuštene kože. Iskreno, moraću malo više da istražim ovaj sastojak, jer do sada nisam čula za ovu primenu. 

Za negu oko područija oko očiju postoje dve kreme PRO-SUBLIME krema protiv bora sa retinolom i sa hijaluronskom kiselinom i PRO-SUBLIME intezivni anti age tretman sa jedinstvenom, zaštićenom tehnologijom kozmetičke elektrostimlacije kože za prirodnu regeneraciju.  Cilj je da se proizvede mikro struja koja će stimulisati ćeliju da se regeneriše. Nemojte da vas uplaši pojam mikro struje, u organizmu sve fnkcioniše na taj način, prenošenje signala vrši se usled promene potencijala ćelije.

Ovo je ukratko o RoC anti age proizvodima koji su nam bili predstavljeni te večeri. Posle predavanja prisustvovale smo koktelu i žurci koja je bila fantastična, tako da ne mogu da je ne pomenem. 

Photo Gallery by QuickGallery.com
*Slike su preuzete sa sajta Do-ing a i od drage Bamby

Da li koristite nešto od RoC proizvoda?

 

No comments