MULTIACTIV vam predstavlja novu SUN kolekciju


Danas vas slikom i reči vodimo u Bači Jarak u sedište kompanije Yuco-hemija d.o.o. svima dobro poznata kao Multiactiv. Naime, povod našeg odlaska 30. 05. je bio vrlo specijalan, Multiactiv kompanija nam je otvorila vrata proizvodnog pogona gde smo prisustvovali izradi proizvoda (od samog početka, preko pakovanja pa do samog pakovanja u ambalažu) a takođe i predstavila Sun kolekciju i jedan sasvim novi proizvod Zaštitna krema za lice sa SPF faktorom. Suvišno je reći da smo bile jako počastvovane pozivom i jako, jako uzbuđene.

Na samom početku, veoma ljubazni domaćini su nam poželeli dobrodošlicu, a ljubazna direktorica proizvodnje i razvoja Vesna Jelenić  nam je bila vodič kroz same prostorije pogona. Ono što nas je sve veoma iznenadilo bila je činjenica da je taj prostor proizvodnje manji nego što smo zamišljali ali to naravno ne utiče na kvalitet proizvoda kojih smo godinama unazad korisnici.

Na slikama ispod ćete videti deo proizvodnog pogona: prostoriju gde se nalaze sirovine od kojih nastaju svi one divne kremice i preparati, veliki kazan gde je u pripremi antibakterijski gel za ruke, takođe veliki mikser u kojem nastaju kremice za lice. Ne moram da posebno napominjem da se o higijeni posebno vodi računa i da je na visokom nivou, sve je vrlo čisto i uredno kako i priliči jednoj takvoj kompaniji. Sirovine se poručuju iz inostranstva i prolaze rigirozne kontrole tokom procesa proizvodnje.

Buduća farmaceutkinja Tanja kontroliše :)

Nas dve u zaštitnoj garderobi :)

Zatim, na sledećih par fotografija ćete imati priliku da vidite drugi deo proizvodnje, kontrolu i pakovanje gotovih proizvoda, lepljenje etiketa, pakovanje proizvoda. Takođe, celofaniranje već zapakovanih krema za lice, pakovanje balzama za kosu, maskica za lice i proizvodnja testera novih zaštitnih krema za lice zbog kojih smo i došli. 
Nakon obilaska proizvodnog pogona, prešli smo u salu gde smo slušale prezentaciju koja se tiče Sun linije za negu kože pre, tokom i nakon sunčanja. Takođe, predstavljena nam je nova zaštitna krema za lice sa zaštitnim faktorom 30, ona sa početka priče, sećate se? Saznale smo mnogo novih korisnih informacija koje se tiču zaštite od sunca a evo nekih koje bi mogle biti interesantne:
  • 1938. godine je nastao prvi preparat za zaštitu od sunca i sadržao je zaštittni faktor 2 (samo 2!!!)
  • od 1944. godine se počinje sa proizvodnjom ovi zaštitnih preparata jer je primećena štetnost sunca na kožu
  • losioni i kreme za zaštitu od sunca Multiactiv kompanije sadrže u sebi negujuće komponente kao što su ulje jojobe i D-pantenol
  • novi je takođe i Dr.Sun sa SPF 40 koji je kreiran specijalno za osetljivu kožu i sadrži mirise bez alergena
  • ulja za sunčanje sadrže uglavnom kokosovo i ulje jojobe koji osim što štite i neguju kožu
  • bitna je i nega nakon sunčanja a Multiactiv ima rešenje i za to, preparati koji hlade i neguju kožu nakon izlaganja suncu
  • nova zaštitna krema za lice osim SPF 30 sadrži u sebi i novu sirovinu koja hidrira i neguje kožu, hijaluronska kiselina, urea i polisaharidi
O zaštiti od sunca smo već pisale, pa bacite pogled na taj post OVDE.
Više reči o svemu biće u nekom od narednih postova  kada neki od proizvoda budu detaljnije testirani.Nakon prezentacije učestvovale smo u kratkoj radionici gde je naš zadatak bio da od 5 ponuđenih mirisa izaberemo jedan i napišemo boju na koju nas taj miris asocira. Miris koji pobedi biće miris nove kolekcije losiona za telo, a boja će biti boja pakovanja. Iako krajnje jednostavno, ovo je bio jedan jako lep gest kompanije Multiactiv i hvala im ukazanom poverenju u naš sud. :)

Nakon ovoga, poslužena je izvrsna zakuska i na kraju preukusna torta, uz osvežavajuće koktele.
Takođe, imale smo priliku da uradimo test kože koji nam govori o trenutnom stanju naše kože kada je u pitanju hidriranost, količina sebuma i elastičnost kože, odnosno sklonost ka stvaranju bora.
Želele bismo da se zahvalimo gospođi Ilijani i komapniji Multiactiv na pozivu i što su nam omogućili da se malo bolje upoznamo sa samim pogonom  (što je posebno bilo interesantno za Tanju) i vidimo gde se prave kreme i losioni koje smo svi barem jedanput u životu koristili. 

I za kraj, Multiactiv kompanija nam poručuje:


Stay gorgeos! Lidija i Tanja