Dvofazna sredstva za uklanjanje šminke - Aura, Balea, Bioten


Pretpostavljam da znate ali nije na odmet ponoviti da dvofazna ili bizafna sredstva služe za uklanjanje šminke sa očiju i usana (uglavnom one vodootporne) ali nije greška ni ako skinete ostatak šminke ovim sredstvom. Upravo iz tog razloga su pakovana u manje bočice a sastoje se iz dve faze, vodene i uljane koje se mućkanjem sjedine i sredstvo je spremno za upotrebu. Koža oko očiju je tanja i osetljivija kao i oko usana pa ni u kom slučaju nemojte trljati i razvlačiti kožu u ovom predelu lica. Ja obično na tufer nakapam određenu količinu sredstva koju prislonim uz kapak, sačekam nekoliko sekundi i blago povučem. Ukoliko je potrebno, a obično jeste zbog maskare, postupak ponovim i šminka je u potpunosti skinuta. Nakon korišćenja, oko očiju i na usnama ostane blagi masnjikav film koji se nakon umivanja uopšte više ne oseća. Meni ovo ne smeta, čak mi se i dopada jer ne isušujem dodatno ionako suvo područje oko oka.

Danas ću za vas uporediti tri koja trenutno imam u upotrebi, Auru i Baleu sam skoro potrošila ali sam ostavila malo na dnu bočice da vam pokažem dok sam Bioten počela tek nedavno da koristim.

Što se tiče učinka, moram priznati da su sva tri jednako učinkovita, sa malim nijansama razlike. Zaista ne bih mogla da izdvojim samo jedno jer sva tri dobro obavljaju svoj posao. Sva tri sredstva su blaga i nežno čiste šminku sa lica. Na ambalaži Aure i Balee piše da su dermatološki i oftalmološki testirana i da su pogodne čak i za osobe koje nose kontaktna sočiva. Zaista jesu vrlo blaga pa nikakvih iritacija nisam imala dok sam sa Biotenom imala blage iritacije ne samih očiju nego područja okolo. To mi se desilo samo jednom u vidu blagog crvenila i peckanja pa nisam ni sigurna da li je od njega. I dalje koristim to sredstvo i sada je sve u redu. Zato smatram da osobe sa osetljivim očima treba da pripaze za svaki slučaj.

Od mana koje sam primetila, izdvojila bih samo prisustvo parfema u ovim sredstvima što mi se nikako ne dopada. Smatram da ono što ide na osetljivo područje oka, pa ponekad završi i unutra ne sme da sadrži ovoliko parfema.

Moram vam priznati da dvofazna sredstva za uklanjanje šminke ne koristim oduvek, odnosno nisam ih dugo koristila dok sam u poslednje vreme prosto opčinjena njima, naročito od kada koristim tečne mat ruževe, i imam ih čak tri u upotrebi. Obično mi je micelarna voda obavljala i ovaj deo posla. Međutim, sa dvofaznim sredstvima skidanje šminke ide neuporedivo brže i lakše i smatram da nisu samo izdatak više. Zato sam rešila da im posvetim zaseban post pa se nadam da će nekome biti od koristi.

Cene i količina:

  • Aura 439 rsd za 100 ml., pisala sam post OVDE;
  • Balea 125 rsd za 100 ml.;
  • Bioten 250 rsd za 125 ml.

Da li koristite dvofazna sredstva za skidanje šminke i da li ste probale neke od ovih?

No comments