Moja nega zuba uz TePe


Da li slučajnost ili ne ali prošle godine u ovo vreme sam vam predstavljala TePe asortiman proizvoda za higijenu zuba OVDE. Tačno toliko vremena je prošlo od kako je TePe zadužen za negu mojih zuba i kako koristim njihove proizvode. U nastavku posta ćete videti i koje.


Ono čime započinjem i završavam svaki dan je svakako pranje zuba. Nadam se da ne moram da vas podsećam koliko je pranje zuba bar dva puta dnevno (a nije na odmet i više od toga) važno i bitno ne samo za zdravlje usne duplje nego uopšte. Pisala sam jedan post na tu temu kroz intervju sa doktorkom stomatologije pa ako vas nešto više zanima klik OVDE. Trenutno koristim četkicu iz TePe Nova linije koju ćete najlakše prepoznati po tome što im je glava sužena a vrh četkice obojen drugom bojom i ta boja određuje čvrstoću vlakana. Roze vrh znači da je extra soft, žuti vrh da je soft, dok one sa plavim vrhom označavaju čekice srednje tvrdoće. Ove četkice takođe imaju i gumeni deo koji služi da prst ne klizi po četkici u toku pranja dok se vrat četkice može saviti pod vrućom vodom. Meni taj svakodnevni ritual koji traje od 3 do 5 minuta jako prija. Četkica je srednje tvrdoće što meni odgovara s obzirom da ujedno izvršim i masažu desni. Od srca vam je preporučujem ukoliko nemate problema sa osetljivim desnima koje krvare. U tom slučaju izaberite neku nežniju (npr. TePe Suprime ili TePe Select koja dolazi u tri opcije). Osim ovih četkica TePe u svom asortimanu ima četkica za svačiji ukus i namenu, bitno je samo da znate šta vam treba.


Osim ove klasične, imam još jednu četkicu TePe Compact Tuft za teško dostupna mesta ili pojedinačan zub (naročito prednji ili zadnji zubi). Ove četkice su inače namenjene osobama koje nose ortodontske aparate ili za čišćenje dečijih kutnjaka. Karakteriše je mala kupolasta glava i kratka mekana vlakna.


Pretpostavljam da znate da je jako bitno osim zuba čistiti i jezik. Sve one bakterije kao i ostaci hrane se talože i na jezik a sve to utiče na naš zadah. Jezik se naravno može očistiti četkicom dok perete zube ali zašto nemati ovaj fancy čistač jezika? Mislim da se proizvodi u 4 boje i zaista je praktičan. Dovoljno je samo nakon pranja zuba proći njim preko jezika i budite sigurni da ste odstranili sve bakterije sa jezika. Takođe se i održava lako, možete ga oprati sredstvom kojim perete posuđe i dobro isprati ili ga jednostavno staviti u mašinu za pranje posuđa.


Osim klasičnih četkica, TePe u svojoj ponudi ima i interdentalne četkice koje sam ja uporno pokušavala da uvrstim u svakodnevnu rutinu međutim bez uspeha. Toliko mi je mali razmak između zuba da jedva da uspem da provučem konac. Ako ipak imate bar malo (li malo više) mesta među zubima, od srca vam preporučujem upotrebu ovih interdentalnih četkica koje inače dolaze u različitim debljinama i stepenu mekoće. Preporučuju se uz upotrebu gingival gela koji će uticati na sprečavanje pojave karijesa, upale desni i osvežiće vam dah. A tu je i inetrdentalni gel slične namene a njega možete nanositi i običnom četkicom osi interdentalne. Malo sam se odaljila od teme ali svakako preporučujem da pogledate Dentamax sajt i upoznate se sa bogatim asortimanom OVDE jer su zaista kvalitetni proizvodi po pristupačnim cenama.


Ono što definitivno koristim je TePe konac za zube (30 m) dok su mini flosseri kao i čačkalice za zube, plastične i drvene (pakovanje od 5 komada) stalni stanovnici mog nesesera koji nosim u torbi.


Dentamax proizvode možete naručiti i preko interneta ukoliko niste u prilici da ih drugačije nabavite. U prodaji ih možete naći u bolje snabdevenim apotekama a nešto od asortimana ima u Lilly drogerijama. Preko 1500 dinara je besplatna dostava ukoliko ih poručujete preko interneta, a ukoliko pratite TePe Srbija Facebook stranicu OVDE možete iskoristiti neku akciju koju imaju sa vremena na vreme.

Čime vi održavate zdravlje i higijenu svojih zuba? Imate li omiljeni brend? Da li ste probali TePe četkice do sada?

No comments