Avon gel finish lakovi: Very Berry & Perfectly Plum


Pretpostavljam da je velika većina vas čula, čitala probala Avon gel lakove. Zapravo, to su lakovi specijalne formule koji pružaju taj gel efekat što se tiče same završnice, izgleda pa i trajnosti. Pojaviše se proletos u katalogu i dobro prodrmaše blogosferu a i šire. Od ukupno 24 nijanse ja ću vam danas predstaviti dve nijanse koje apsolutno morate imati ove jeseni: Very Berry i Perfectly Plum. Kako jesen pokuca na vrata meni ruke automatski lete ka ovakvim nijansama.

Nisam neki formalista ali oduvek delim nijanse lakove na one jesenje odnosno zimske i letnje. S jeseni volim te tamnije, zatvorene nijanse sa dozom mistike u sebi ali dovoljno koloritne da mi oboje svakodnevnicu i sivilo koje zna da u tom periodu bude itekako izraženo.

Very Berry je jedna lepa topla bordo nijansa. Osim što se jako teško slika njenu punu boju ćete moći da vidite tek pred kraj posta, obasjanu blicem. Boja je jako lepa kao što rekoh, puna bogata boja sa ljubičastim podtonom.

Perfectly Plum je jedna divna tamno ljubičasta nijansa koja na momente deluje toliko tamno da ćete pomisliti da je crna dok je na Suncu potpuno druga nijansa ljubičaste.  U sebi sadrži sitan ljubičasti shimmer koji dolazi do izražaja tek na dnevnom svetlu ili Suncu. To ćete opet videti pred kraj posta, takođe obasjanu blicem.

Evo šta nam poručuju iz Avona:
"3-u-1 gel formula za intenzivno sjajne nokte kao iz salona."

Kako deluje:
BAZA - za zaštitu i glatke nokte
BOJA - za savršen izgled nakon samo jednog nanošenja
NADLAK - za jačinu i intenzivan sjajOno Što je zajedničko za ova dva laka je da se nalaze u staklenim četvorougaonim bočicama i sadrže po 12 ml. Lakovi koštaju oko 500 rsd i mogu se poručiti isključivo kataloški od vaše Avon dame. Rok trajanja im je 24 meseca ali kod lakova nikada nisam vodila računa o tome. 

Lakovi imaju odličnu formulu, nisu ni previše retki a ni gusti, ali za dobijanje pune boje potrebna su ipak dva sloja. Četkica nije loša, ok je, lako se barata sa njom mada ne bih imala ništa protiv ni da je malo šira. Izuzetno su pigmentovani što ćete videti tek kada lak budete skidali. Daju noktu pristojan sjaj ali ni govora o tome da nokat izgleda kao geliran. Vreme sušenja mu isto nije jača strana, prvi sloj se stvarno jako brzo osuši ali sa drugim je to već problem jer mu treba bar 10-15 minuta. Razmažena Seche Vite nadlakom ne pristajem na ono što se ne osuši u sekundi :) Ali ono što me istinski razočaralo je trajnost na noktima. Stvarno sam se nadala i očekivala da će to biti baš nešto specijalno. Međutim, razočarenje. Na mojim noktima bez nadlaka izdrži jedva 3 dana

Sve u svemu kad sumiram utiske....lakovi nisu loši ali mislim da se za ovaj novac mogu naći mnogo bolji lakovi. Jesam očekivala dosta ali iako nemam visoke kriterijume mogu reći da sam ostala prilično razočarana. Bez obzira na lepe nijanse i finu formulu, čak i da zanemarim vreme sušenja, ne mogu da se pomirim sa tim da se kroz par dana prosto počnu ljuštiti kao i oni mnogo jeftiniji. Lakove ću naravno nastaviti da koristim jer mi se nijanse dopadaju ali ih neću više kupovati. Srećom pa imam mog SV pomoćnika :)


A ovo je njihovo pravo lice, slikano uz pomoć blica...
*Very Berry
*Perfectly Plum
KAKVA SU VAŠA ISKUSTVA SA OVIM LAKOVIMA UKOLIKO STE IH PROBALI? DELIMO LI ISTO MIŠLJENJE?