MIXA Micellar Water


Moram priznati da nisam nešto naročito bila oduševljena pojavom micelarnih voda kada je nega lica u pitanju. Nisam mogla da shvatim kako nešto što izgleda kao voda može temeljno da skine šminku, očisti lice i neguje kožu. Čitala sam dosta, gledala po drogerijama, marketima i apotekama i na kraju odustajala. O, kako sam se samo prevarila!
Na moju veliku sreću prvu micelarnu koju sam probala bila je Bioderma Sensibio H2O, koja je među najboljima ikad proizvedenim. Sa razlogom nosi titulu kraljice među micelarnim vodama ali ja danas neću pisati o njoj jer je planu jedan drugi post u skorije vreme koji uključuje i nju.
Ja ću vam danas pričati o jednoj micelarnoj koju koristim već neko vreme a pristupačnijeg cenovnog ranga je. To je Mixa micelarna voda. O Mixa brendu sam već pisala (ovde) i u momentu kada sam obnavljala zalihe mog omiljenog mleka za telo u zimskom periodu u korpu je slučajno skliznula i ova micelarna.


Da se vratimo na početak priče i temu današnjeg posta.
Mixa micellar water je super vodica namenjena skidanju šminke sa lica i očiju, moja je za suvu i osetljivu kožu ali takođe postoji i ona za drugi tip kože (sa plavim slovima). Takođe, hipoalergena je, bez parabena i alkohola je ali sa fiziooškim pH 5,5 tako da ne narušava prirodnu barijeru kože i sadrži glicerin koji sprečava isušivanje kože. Novitet je to što je sada u novoj, providnoj ambalaži bez pumpice što mi ne smeta. Proizvod je moguće lako dozirati iz bočice i nema bespotrebnog prolivanja. Bočica sadrži 400 ml. micelarne vode i košta nešto više od 500 rsd kada nije na sniženju ali se vrlo često može naći po znatno nižoj ceni oko 400 rsd.. Mislim da je cena u srazmeri sa količinom proizvoda ako uzmete u obzir da menja čak dva različita proizvoda (mleko za čišćenje lica+tonik/losion), kao i sam njen kvalitet.

Dakle, ja sam je koristila za skidanje šminke i to radi jako dobro. Pudere, karmine, senke, linere skida savršeno. Ne mogu reći u samo jednom potezu jer bi to bila laž. Potrebno je iskoristiti nekoliko tufera natoljenih micelarnom ali zaista skida sve. Kod maskare se treba ipak malo pomučiti, par sekundi utapkati na trepavice i sačekati a zatim lagano skinuti. Vodootporne maskare ne koristim pa ne mogu da tvrdim bilo šta ali verujem da ni to nije nemoguća misija. Istovremeno je izuzetno blaga na koži i dovoljno jaka da skine sve sa kože. Ja se obavezno nakon skidanja šmike umijem (navika!) pa eventualno još jednom pređem čistim tuferom natopljenim micelarnom preko lica. Nemam osetljivu kožu ali takođe nisam imala ikakvih iritacija niti sam primetila bilo kakvo pogoršanje na licu od kada je koristim. Kod ove micelarne mi se za sada sviđa sve, počev od ambalaže, učinkovitosti samog proizvoda, mirisa koji je jako blag i jedva primetan ali prijatan, osećaja koji imam nakon upotreba pa sve do cene. Sviđa mi se još i to što je zgodna za putovanje, naravno morate je prethodno presuti u manju bočicu jer menja bar 2 proizvoda a njom možete očistiti i osvežiti lice bilo gde. Zaključujem: ocena je čista 5!

*U poređenju sa Biodermom je nešto blaža i manje učinkovita ali ako ne želite da izdvajate previše novca za ovakav tip proizvoda, ovo je moja preporuka, proizvod koji volim i koji me nije razočarao.

Za kraj možete pogledati sastav:

Da li ste probale ove micelarnu ili imate neku drugu da mi preporučite? Kakvi su vaši utisci?