Eveline spasioci za moje nokte

Sećate se da sam već u par navrata pominjala i žalila se kako su mi nokti loši, lomljivi, tanki i lako pucaju?
Jednostavno, tako je oduvek bilo...kada god bih pokušala da ih malo duže pustim desio bi mi se neki peh :( A kada mi jedan pukne, stradaju i ostali, jednostavno ne volim nokte nejednake dužine. Nisam znala šta više da radim, svašta sam nešto pokušavala sa njima a onda sam se pomirila. Tako je, kako je! Ne može sve biti savršeno, za razliku od kose, koja je jaka, gusta, debele dlake, nokti su totalna suprotnost. Neka kosmička pravda ili kako god se to zvalo...

Spas za moj problem pojavio se u vidu ojačavanja noktiju gelom. Znam, reći ćete da je to glupost, da nije zdravo i poželjno, više šteti nego što pomaže...ali meni je to bilo savršeno rešenje. Skoro tri pune godine, sa malim pauzama moji noktići su bili pokriveni i zaštićeni gelom. Znala sam da ću jednog dana morati da donesem odluku da ga skinem na duže vreme i malo "odmorim" nokte, i iako sam tu odluku dugo odlagala, u septembru ove godine sam je konačno donela.

Ne mogu reći da je bilo lako. Odmah sam znala da gel neću odjednom skinuti, jer bi to verovatno trajno upropastilo moju nokatnu ploču, nego sam odlučila da to bude postepeno. Kako su mi nokti rasli, a rastu mi prilično brzo, ja sam ih skraćivala. Gel je polako izrastao zajedno sa noktom a gornju površinu sam sređivala onako usput, ne agresivno. I malo po malo, gel je nestajao sa mojih noktiju...Trebalo mi je dobrih pa skoro dva meseca da gel potpuno "izraste". Ali, kvalitet noktiju je ostao isti.
Dakle, gel mi nije uništio nokte jer su oni i ranije bili krti, lošeg kvaliteta, lomljivi.

Smatram da ako se sa gelom ispravno postupa i ako vam ga radi stručno lice, problema neće biti. Naravno, i pod uslovom da se ne skida nasilno već postepeno.

A sada vam pišem o moja tri saveznika u borbi za moje nokte:
  • Eveline nail therapy 8 u 1 sredstvo za intenzivno učvršćivanje noktiju
  • Eveline nail therapy multi-hranljivo ulje za zanoktice i nokte sa uljem avokada i vitaminima
  • Eveline nail therapy dijamantska jačina i sjaj noktiju
Firma Eveline je poljska marka i čitajući na internetu samo reči hvale za njihove proizvode rešila sam da vidim koliko su zaista delotvorni. Da li su mi i koliko pomogli, pročitaćete u daljem tekstu...

Prvi proizvod koji sam kupila bilo je 8 u 1 sredstvo za intenzivno učvršćivanje noktiju. Na ambalaži piše sledeće: Revolucionarna formula sa aktivnim komplesom koji prodire u strukturu noktiju, efikasno regeneriše i rekonstruiše. Zateže, maksimalno jača i stimuliše jačanje noktiju, poboljšavajući fleksibilnost i čineći nokte više otporne na mehaničke povrede. 
Ovaj preparat štiti od pucanja, lomljenjai cepanja.

Način upotrebe: Koristi se tako što se nanese po jedan sloj laka svaki dan. Posle 4 dana skinuti lak sa noktiju pa ponoviti postupak. Posle 10 dana tretmana svi problemi sa noktima bi trebali nestati.

Moje mišljenje: Sveopšti utisak je da sam jako zadovoljna pomenutim proizvodom. Problemi sa noktima mi posle 10 dana korišćenja, odnosno nekoliko x 10 nisu nestali ali su u mnogo boljem stanju nego što su bili. Tu i tamo mi pukne po neki nokat ali nisam ni zamišljala da je to čarobni štapić pa da će problem tek tako nestati pa nisam ni razočarana. Ja ga i sada koristim kao bazu za neki lak u boji, što je još jedan plus. Nokti su nakon mazanja ovog sredstva/laka sjajni, zaglađeni lakom, i u mlečno beloj boji.

Jedina mana koju sam našla ovom čudesnom preparatu je ta što me pecka kada ga nanesem na nokat. Pretpostavljam da je to zato što ne zaštitim zanoktice pre njegovog nanošenja. To piše na kutiji u uputstvu ali ja sam jedna tvrdoglava dama :)
Nedugo zatim, pazarila sam multi-hranljivo ulje za zanoktice i nokte sa uljem avokada i vitaminima, jer su mi se pojavili problemi sa zanokticama.
Na kutiji piše: Uljana formula je jedinstveni sastav ulja avokada i vitaminima A, E i F, koktelom vitamina sa ciljem da obezbedi optimalnu dnevnu negu za suve, oštećene zanoktice i slabe, lomljive nokte.

Način upotrebe: Ulje bi trebalo svaki dan nanositi na zanoktice i nokte da bi se pružila brža apsorpcija.

Moje mišljenje: I sa uljem sam vrlo zadovoljna. Ne koristim ga baš svaki dan, malo sam lenja po tom pitanju ali i bez obzira na to vidim pozitivan učinak. Ulje ima divan miris, ja ga nanesem, pustim da samo upije a onda ostatk utrljam blagim pokretima u zanoktice i nokte. Zaista čini ruke izgledaju uredne i negovane.
Ovaj proizvod po meni nema mana.

Koliko sam bila oduševljena 8 u 1 sredstvom za oporavak noktiju, govori i činjenica da sam nedugo zatim kupila još jedan preparat koji sam naizmenično koristila. Reč je o dijamantskoj jačini i sjaju za nokte. Dobro, ne verujem baš svim natpisima na ambalaži ali sam želela da probam i ovaj proizvod. Zaštita za lomljive i ispucale nokte. Na ambalaži piše: Učvršćivač koji štiti slabe nokte od lomljenja, pucanja i listanja.Formula sa titanijumom i dijamantima stvara jak povšinski sloj preko noktiju koji ih štiti.

Način upotrebe: Koristi se tako što se nanese po jedan sloj laka svaki dan. Posle 3 dana skinuti lak sa noktiju pa ponoviti postupak. Posle 10 dana tretmana svi problemi sa noktima bi trebali nestati a oni bi trebali biti ekstremno čvrsti.

Moje mišljenje: Naravno da za 10 dana problemi sa noktima nisu nestali ali su u vidno boljem stanju nego pre tretmana. Ja ga i sada koristim kao bazu za neki lak u boji, što je još jedan plus. Nokti su nakon mazanja ovog sredstva/laka sjajni, zaglađeni lakom, i u mlečno beloj boji. Potpuno isto kao i sam lakom 8 u 1, ja neku veliku razliku među njima ne vidim.
I još dve slike noktića...potpuno kratki na samom početku tretmana i slika ispod, sada! Ne mogu reći da su puno porasli ali su jači i svi iste dužine. Kuc, kuc :)
P.S. Žao mi je što nemam bar jednu sliku bez laka na noktima, onda biste možda imale bolji uvid u realno stanje.

                                   Vama je razlika verovatno neznatna ali je ja itekako vidim :)

 Da li ste i vi koristile neke od Evelin proizvoda za nokte i kakvo je vaše mišljenje o njima?

Stay gorgeous! Lidija











No comments