Temperature rastu, ide leto, trebalo bi da znate....


Za danas smo vam zajedničkim snagama pripremile smart post koji se tiče čega drugog nego zdravlja. Istina, nije ga dugo bilo na blogu ali nema ni potrebe da se piše stalno, o ovim temama se obično govori kada ima nešto bitno da se kaže. Post je zamišljen kao spisak odnosno podsetnik kako da se ponašamo na visokim temperaturama koje nam se bliže i koje nam sve zamke po zdravlje prete sa dolaskom toplih, letnjih dana.Saveti:

1. Unosite dovoljnu količinu vode u organizam kako biste izbegli dehidrataciju. Poželjno je unositi preko 2 litra vode dnevno kako bi ćelije organizma mogle pravilno da funkcionišu. O važnosti i značaju vode na zdravlje i lepotu je već pisan post pa ako želite da pročitate nešto više kliknite OVDE.

2. Ukoliko tople prolećne dane ne provodite isključivo u kući (pretpostavljam da ne), trebalo biste da  nosite bočicu vode sa sobom. Kako biste izbegli kojekakve bakterijske infekcije promenite bočicu s vremena na vreme. Plastične bočice su pravi mali izvor bakterija.

3. Kad smo već kod vode, jedan brzi način da se osvežite u ovim vrelim danima je termalna voda. Malo pakovanje staje u svaku torbicu. Nije loša ideja staviti je u frižider, za dodatni osećaj hlađenja. Ako vam je izuzetno toplo, naprskajte je po vratu i dekolteo i unutrašnjoj strani ruke.

4.Nosite sa sobom vlažne maramice ili gelove za dezinfekciju ruku ali ni ne pomišljajte da vam je to dovoljna zaštita. To može biti samo prva pomoć.

5. Nikako, ali nikako, ne sedajte u kratkim šortsevima/suknjama u gradskom prevozu.  Znamo da su vrućine neizdržljive, pa ako i idete gradskim, bolje je da stojite. 

6. Za gradski prevoz, barem po Beogradnu obavezan modni dodatak je lepeza, jer često bude neizdržljivo u autobusu.

7. O suncu i zaštiti da ne i govorimo. Obavezni modni dodaci za sezonu proleće/leto su naočare, šeširić i kremice sa zaštitnim faktorom. Više o zaštiti od Sunca možete pročitati OVDE.

I, to bi bilo to! Da li imate još neki savet koji biste podelile sa nama? Pišite nam...

P.S. Ukoliko ste propustile neki smart post ili jednostavno želite da vidite šta se tamo krije, sa desne strane bloga u roze oblačićima imate kategorije, jedna od njih je SMART POST. Klikom na taj oblačić otvaraju vam se svi postovi na tu temu.