NYX - goddess of night # kurs II deo

Kao što smo i obećale, stiže nastavak onoga što smo čule i videle na seminaru u Akademiji za estetiku i kozmetologiju. O onome što smo pisale u I delu se možete podsetiti ovde.

Nakon što smo obradile šminku za lice, konturisanje i oči, red je došao i na usne, podjednako važan deo kada je make up u pitanju.
NYX  u svojoj ponudi od ruževa ima:
  • ruž u kremi koji su veoma postojani i predstavljaju nešto između sjaja za usne i karmina, sjajni(11 nijansi) ili mat(11 nijansi)
  • Matte ruževi koji su takođe veoma postojani  u 22 nijanse, kažu traju i do 14h
  • kremasti ruževi koji pored svog dekorativnog efekta i hidriraju usne.
Sledeći su MEGA shine sjajevi kojih ima u neverovatnih 39 nijansi, fenomenalnog mirisa i takođe hidriraju usne.
Nezaobilazne su olovke:
  • Jumbo olovke koje mogu da se koriste i same kao karmin i dolaze u 30 nijansi
  • tanke olovke  u 24 nijanse
Natalija je savetovala da bi pre nanošenja karmina trebalo preko celih usana preći olovkom kako bi karmin bio postojaniji. Takođe, ukoliko želimo da postignemo vizuelno uvećanje usana, olovkom treba preći malo preko ivice usana, pažljivo iscrtati 'novu liniju' usana i usne namazati mat karminom (nikako sjajnim jer će se onda videti prelaz usana). Da bi efekat bio još izraženiji, jako zaoštrenom olovkom svetlo bež, skoro bele boje, tanko uokviriti usne. I evo stigosmo do kraja. Kao što vidite, veoma bogat asortiman veoma kvalitetne šminke po više nego pristupačnim cenama.

Natalija nam je za kraj i pokazala da je sve ono što je pričala prethodnih dva sata stvarno i tačno, i pred nama našminkala devojku koja je imala izrazeno crvenilo po obrazima i proširene pore. Efekat PORE KILLERA je bio više nego primetan, a takođe je iskoristila HD prajmer da neutrališe crvenilo. I prajmere i tečni puder nanela je četkicom iz Blush kolekcije, čije cene su više nego povoljne, a o kvalitetu nema potrebe ni govoriti. Kao i sve što nudi Alexandar i one su vrhnskog kvaliteta. Kako je završila look možete videti na slikama koje slede. Nije bilo vremena za kompletno šminkanje, pa je izostalo konturiranje, no ipak je na kraju sve izgledalo veoma lepo.Nakon svega ovoga što smo videle i oduševljene kvalitetom i asortimanom, nije nam bilo jasno kako je ova šminka tako jeftina. Natalija nam je objasnila da je NYX kompanija čije reklame nećete videti po časopisima ili televiziji, već da se oni reklamiraju putem blogova i vlogova i da na taj način štede na marketingu a sav novac ulažu u kvalitet. Tada je sve postalo sasvim jasno. :) 2014. na tržište izbacuju novitete, među kojima će biti svašta novo a između ostalog i prajmer za usne. A do tada uživajmo u ovome što imamo. :)

I za kraj, zajednička slika :)
Nas dve smo eurokrem u poslednjem redu, u samom centru :)))


Celokupnu ponudu Nyx šminke možete pogledati na sajtu Alexandar cosmetics-a :)

Do narednog čitanja, stay gorgeous! Tanja & Lidija