NOREVA Exfoliac tonirana krema

Mnoge tragamo za tajnom savršenog tena i još uvek nismo otkrile neku koja se generalno može primeniti na sve tipove kože i kože različite dobi. 

Činjnica je da mlada koža ne zahteva mnogo nege, međutim, od svakog pravila postoji izuzetak. Ja sam u ovom slučaju izuzetak. Imam masnu i problematičnu kožu i sve nedostatke na licu sam pokušavala da prekrijem teškim puderima i raznim korektorima. Mogu slobodno da kažem da sam usavršila šminkerki zanat još negde sa 16, 17 godina. No, što se kaže: MLADOST, LUDOST! Nisam ni sada mnogo starija, ali sam se dozvala pameti.

U maju sam otišla kod dermatologa i ona mi je preporučila ovu kremu umesto pudera. Prvo sam bila veoma skeptična, jer sam par puta probala slične proizvode i na kraju bi se uvek ispostavilo isto: nikakva pokrivna moć i loš izbor boja. Donekle ovo važi i za ovu kremu ali dobrobiti su daleko veće.

EXFOLIAC® Light tinted anti-imperfections treatment je tonirana krema sa posebnom formulacijom koja sprečava razvoj bakterija, obezbeđuje kontrolu lučenja sebuma i otklanja nepravilnosti. 

Izgled tube u kojoj se nalazi 30 ml kreme

Pozajmljena fotografijaPošto je kutija nešto čega se odmah rešim, sad sam morala da se snađem kako bih pronašla tačan sastav.

Kako na zvaničnom sajtu kažu, sadrži:
Vitamin PP(nikotin amid) i ceramid koji umiruju kožu i sprečavaju razvoj bakterija,
Mikro-sunđere koji matiraju i
Hidrirajuće agense koji obezbeđuju dnevnu hidrataciju koja je koži potrebna.
Krema je veoma hidrantna, tako da služi i kao dnevni krem što se za mene čini kao plus. Lako se razmazuje i fino je koža upije, a posle nanošenja kože ostaje glatka i mekana.Pokrivna moć je prosečna, međutim posle jedne do dve nedelje stvarno minimalizuje nepravilnosti, da neće biti potrebe za većim prekrivanjem. Kada je baš potrebno, namažem dva tanka sloja, ne može da šteti. Veoma je lagana, tako da neće zapušiti pore ili izgledati kao maska na licu. 


Što se nijanski tiče, postoje samo dve, što stvarno može biti problem i ograničavajuća okolnost- light i golden. Ja koristim light pošto sam veoma svetle puti, ali planiram da kupim obe boje pa da ih mešam. Sve će se to pre ili kasnije potrošiti, tako da smatram to dobrim ulagajem.

Levo- izgled kreme kad se istisne iz tube(ovde se malo bolje vidi boja)
Desno- razmazana krema(namerno sam namazala kremu na unutrasnoj strani ruke gde su izraženije vene kako bi videla pokrivnu moć)


Najvažnije i ono što je mene najviše oduševilo je da odlično MATIRA. Najbolja je od svih krema i čuda koja sam do sada koristila. Naravno, da se ogradim- znojenje je fiziološki proces i nijedna krema, podloga, puder ili fiksator šminke neće sprečiti da se lice 'usija' posle određenog perioda, ma koliko oni dobri bili. Mogu samo da produže vreme za koje koža zadržava taj mat i sveži izgled i to  je upravo to što ova krema i radi.Sve u svemu, po mom mišljenju, krema je odlična i toplo je preporučujem svima. 


Ako imate problematičnu kožu, dajte joj šansu, ne može da naškoditi, čak može i pomoći. Kamufliranje nepravilnosti nikako nije rešenje i može napraviti još veći problem. 
Ako ste srećnice i nemate problematičnu kožu, nema veze, dajte prednost ovoj kremi u odnosu na teške pudere, jer je sasvim dovoljna za svakodnevnu šminku, a opet korisna za vaše lice.


Šta mislite o ovoj kremi? Imate li neku omiljenu?Stay gorgeous! Tanja