BALEA kremasta uljana kupka



Iako do sada nisam imala običaj da pišem o tzv. tuširalicama i kupkama jer smatram da su sve manje više iste i imaju istu svrhu, danas ću napraviti presedan jer smatram da ova zavređuje posebnu pažnju. posvećujem joj ceo post a ona je BALEA KREMASTA ULJANA KUPKA.

Kupljena je iz čiste radoznalosti a ne iz stvarne potrebe, a sada se plašim kako ću bez nje (jednog dana). Nikada pre se nisam susrela sa ovakvim tipom proizvoda, mislim na kremasta + uljana + kupka ali sada, posle skoro desetak dana redovnog korišćenja prenosim vam svoje utiske.


Sa uljem marule i mlečnim proteinima namenjena je osobama sa suvom i veoma suvom kožom. Kombinacija ulja i hidrirajuće kreme sprečava isušivanje kože. Verujem da bi se svideo i osobama sa normalnom kožom mada ne verujem da bi štetio ni onima sa masnom.

*Marula ulje ekstrahuje se ručno, iz semenki ploda veličine šljive, a najsličnijeg mangu, koje raste na marula drveću u Africi, visokom i do 18 metara i otpornom na sušu. Sadrži četiri puta više vitamina C nego što ga ima u pomorandžama, bogato je antioksidansima, vitaminom E, omega-9 masnom kiselinom, omega 6 linoleinskom kiselinom. Zbog toga je namenjeno za uklanjanje vidljivih znakova starenja kože i negu suve kože, a naročito osetljive. Ono, dakle, obezbeđuje dugotrajnu hidrataciju, štiti i podmlađuje. Zbog visokih nivoa oleinske kiseline koža ga lako i brzo apsorbuje. 
*Slika sa interneta
Ono što ga izdvaja iz mase sličnih proizvoda je njegova formula. Naime, kupka je nešto gušća nego gelovi za tuširanje na koje sam navikla, ima tu punoću i bogatstvo kreme koji opravdava i sam naziv proizvoda.

Bela gusta krema (ali nikako pregusta) nalazi se u jednostavnoj plastičnoj ambalaži od 250 ml. i košta 159 rsd na Dm akciji. Nije potrebna prevelika količina proizvoda prilikom jednog sapunjanja već onoliko koliko stane u dlan, mada je ova stvar individualna, i sa tom količinom sasvim lepo mogu napraviti bogatu penu. Ali ono što zapravo hoću da kažem je da vam kupka neće leteti po kadi jer nije retke formule pa se samim tim neće ni brzinski potrošiti.

Koža je nakon tuširanja mekana i baršunasta a meni kao osobi sa suvom kožom nije potrebno dodatno mazanje nekim losionom ili kremom. Dobro, u većini slučajeva ja ipak mažem to nešto jer sam tako navikla ali nije neophodno, probala sam i tako.

Miris je teško opisati (bar meni koja nisam baš dobra u tome) ali je svakako prijatan i slatkast i zadržava se nekoliko sati na koži.

I za kraj, sastav proizvoda ako vas zanima...


Nadam se da sam vam bar malo približila lepotu ove predivne kupke. Da li ste imale priliku da korstite ovakvu kupku ili neku sličnu? Kao i uvek, predlozi su dobrodošli!

Stay gorgeous! Lidija



No comments